Elon Musk scrie istorie și lansează cu succes Falcon Heavy, cea mai puternică rachetă din lume. Imagini spectaculoase din drumul ei către Marte

Falcon Heavy, cea mai puternică rachetă din lume realizată de compania SpaceX a celebrului Elon Musk, și-a început ieri călătoria istorică spre Marte.

Elon Musk scrie istorie și lansează cu succes Falcon Heavy, cea mai puternică rachetă din lume. Imagini spectaculoase din drumul ei către Marte

Racheta Falcon Heavy a fost lansată ieri cu succes de la centrul spațial Kennedy din Florida. Racheta nu are un echipaj uman, însă are la bord o încărcătură cel puțin neobișnuită. Mai exact, este vorba de o maşină electrică Tesla Roadster produsă tot de Elon Musk, directorul executiv al SpaceX şi Tesla, iar pe scaunul șoferului se află un manechin îmbrăcat în costum de astronaut care a fost botezat Starman. Și este vorba de orice mașină Tesla, ci chiar cea a lui Musk!

În plus, costumul lui Starman și mașina sunt dotate cu camere video performante, camere video care deja au transmis câteva imagini de-a dreptul spectaculoase.

Într-una dintre imagini, se poate vedea cum pe bordul maşinii scrie „Don’t Panic!/Nu intra în panică”, o replică din cartea lui Douglas Adams „Hitchhiker’s Guide to the Galaxy/Ghidul autostopistului galactic” una dintre cărțile preferate ale lui Elon Musk.

La decolare, din maşină s-a auzit melodia ”Space Oddity” a regretatului David Bowie. Un alt detaliu, anunțat de Musk pe Instagram, este inscripția care se află în interiorul mașinii – Made on Earth by humans/ Fabricat pe Pământ de către oameni.

Printed on the circuit board of a car in deep space

A post shared by Elon Musk (@elonmusk) on


Mai mult chiar, există și o transmisiune live a misiunii, așa că poți urmări și tu tot ceea ce se întâmplă, în timp real. Important de reținut este că transmisiunea va dura doar pănă se va descărca bateria mașinii, lucru care se va întâmpla, conform lui Elon Musk, în 12 ore de la lansare, deci foarte curând.

Falcon Heavy este cea mai mare şi cea mai puternică rachetă lansată în spațiu după Saturn V, racheta folosită în misiunile Apollo, care i-a dus pe astronauţii NASA pe Lună.

Misiunea rachetei Falcon Heavy nu este deloc lipsită de riscuri, chiar Elon Musk precizând că șansele ca ea să aibă un succes deplin sunt de 50 la sută.

Lansarea rachetei Falcon Heavy este un pas imens pentru compania SpaceX pe care o conduce Eon Musk, fiind cunoscut planul acestuia de a face zborurile spațiale să fie mai accesibile și astfel să faciliteze drumul primilor oameni către planeta Marte.

Falcon Heavy launches off historic Launch Complex 39A for its first flight.

A post shared by SpaceX (@spacex) on

Potrivit unui comunicat dat de compania SpaceX, racheta Falcon Heavy are o înălţime de 70 de metri, a fost creată în scopul unei viitoare misiune pe Marte și ar putea ridica circa 64 de tone, o greutate mai mare decât a unui avion Boeing 737 încărcat cu pasageri, personal, bagaje şi combustibil.

Conform estimărilor lui Elon Musk, costurile totale ale acestui proiect grandios depășesc suma de 500 de milioane de dolari iar fondurile sunt exclusiv de ordin intern, din conturile companiei SpaceX, fără proveniență publică, din donațiile contribuabililor sau din campanii de finanțare.

Citește și:
Take me to Mars, Mr.Musk!

Foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle