E nemulțumit și vrea să iei atitudine? Ce schimbări sănătoase e în regulă să faci de dragul partenerului

Când el vrea să faci anumite schimbări devii furioasă și ai senzația că te trădezi pe tine? În ce situații are dreptate.

E nemulțumit și vrea să iei atitudine? Ce schimbări sănătoase e în regulă să faci de dragul partenerului

Cu toții ne dorim să fim acceptați și iubiți pentru ceea ce suntem. Așa că atunci când partenerul de cuplu are anumite doleanțe și insistă să punem în practică diverse schimbări… ei bine, putem deveni mai rebeli ca în adolescență. Însă temperând modul acesta de copil și intrând în rolul de adult putem găsi soluții benefice atât pentru noi cât și pentru relația de cuplu. Indiferent cât de mult vă potriviți cu partenerul, compatibilitate 100% nu există, prin urmare este firesc să existe anumite negocieri. Și ne referim aici la elemente care să asigure buna funcționalitate a cuplului. Nu abuzul narcisic, invalidarea și cerința de a te transforma radical pentru a intra în tiparele ideale ale cuiva.

Obiceiuri deranjante

Îmi amintesc de cineva care nu suportă să se mestece gumă în preajma sa. Sau când la cinematograf ori acasă sunt ronțăite floricele în fața televizorului. Punctul său slab: manierele la masă și mesticația zgomotoasă. La fel, un nefumător avea un război sistematic cu partenera sa de cuplu fumătoare. Iar expresia parcă sărut o scrumieră e deja celebră… Altul era extrem de deranjat de lipsa de punctualitate a iubitei. Probabil că fiecare este sensibil la diverse situații care-l scot din minți. Putem deveni empatici, să ne punem în papucii partenerului de cuplu, să înțelegem ce simte el în legătură cu obiceiurile noastre care îi creează atâta disconfort. Apoi să ne întrebăm: ce contează pentru mine mai mult, relația sau obiceiul?

Hobby-uri și interese

Ca cineva să îți ceară să renunți la un hobby care îți oferă plăcere e crud și nedrept. Să ajustezi timpul și să îl împarți între viața ta personală, care e normal să existe, și viața de cuplu, asta e altă discuție. Legat de interese schimbarea poate presupune și o adăugire pe care o faci de dragul partenerului de cuplu, pentru a avea mai multe activități împreună. Clasicul caz al partenerei care învață să schieze, pentru că iubitul său e un schior împătimit.

Schimbări de alimentație

Nu trebuie să renunți la carne pentru că iubitul tău a devenit vegan. Dar să virezi către un stil de viață, inclusiv alimentar, mai sănătos are cu siguranță beneficii clare și pe termen lung.

Îți schimbi casa, orașul, țara

În numele iubirii s-au purtat războaie, iar când sentimentele profunde fac insuportabilă distanța este mai mult decât în regulă să te muți. Dacă asta e în acord cu ce vrei și ce simți, fără să fii forțată sau manipulată. Aveți fiecare casa lui, iar în final decideți să locuiți în cea a iubitului? De ce nu.

Conflictele și accesele de furie…

… sunt o zonă extrem de sensibilă, care pentru sănătatea voastră relațională trebuie gestionate corect. Exploziile violente de mânie nu fac bine niciunuia și nici nu permit găsirea unor soluții pentru problemele voastre.

Citește și:
Frici pe care le au și bărbații, nu doar femeile, deși nu vor să recunoască

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle