Dumnezeu nu face politica – mars pentru drepturi egale in 10 imagini

Dumnezeu nu face politica este numele marsului pentru drepturi egale initiat de organizatiile Mozaiq si Transform, care a avut loc in Bucuresti sambata. Afla mai multe despre ce s-a intamplat la eveniment in 10 imagini surprinse de participant.

Dumnezeu nu face politica este numele marsului initiat de organizatiile Mozaiq si Transform, ce a avut loc sambata in Bucuresti, intre Piata Romana si Piata Victoriei. Evenimentul a fost organizat ca urmare a demersurilor Coalitiei pentru Familie, care a propus o revizuire a Constitutiei in sensul precizarii ca familia poate fi formata doar in urma casatoriei intre un barbat si o femeie. Mai multi politicieni proeminenti, dar si partide politice in totalitatea lor, si-au exprimat deja sustinerea fata de aceasta initiativa, in ciuda faptului ca ea va reprezenta o restrictionare a drepturilor omului.

Dumnezeu nu face politica a fost, deci, raspunsul organizatiilor care apara drepturile persoanelor LGBTQ si al aliatilor acestora la o initiativa care se ascunde in spatele libertatii religioase, demonizand din aceasta pozitie o intreaga comunitate deja discriminata in Romania.

Dumnezeu nu face politica s-a dorit a fi o manifestare de solidarizare cu membrii comunitatii LGBTQ, dar si un semnal de alarma pentru politicienii aflati in campanie electorala, care s-au aratat dispusi sa ignore drepturile fundamentale ale omului (precum acela de a avea o familie) pentru a castiga voturi.

Citeste si:
RO Q DOC: Film documentar intr-un festival necesar

Dumnezeu nu face politica a fost semnalul ca drepturile omului nu sunt negociabile si ca separatia dintre Biserica si stat trebuie sa ramana un principiu constitutional de baza.

La marsul Dumnezeu nu face politica au participat in jur de 500 de persoane care au scandat Tinem separat Biserica de Stat' si Ce vrem? Drepturi egale! Cand vrem? Acum!'

Citeste si:
Presedintele Klaus Iohannis indeamna la acceptare in cazul casatoriilor gay

Evenimentul Dumnezeu nu face politica a fost organizat de un grup de voluntari antrenat de cele doua asociatii, Mozaiq si Transform, si a fost anuntat de o serie de filmulete difuzate pe retelele sociale de-a lungul intregii saptamani care a precedat marsul. La protest au participat si cateva persoane publice – printre care Mircea Toma, Amalia Nastase, Marius Chivu, iar altele, precum Alexandra Stan si Andreea Balan, si-au afirmat si de data aceasta sustinerea fata de comunitatea LGBTQ postand mesaje video pe paginile personale de social media.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
substantial.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle