„Dumnezeu e o femeie” – Ariana Grande, acuzată că a copiat o scenă dintr-o campanie a lui Gaultier

Ariana Grande reușește să scoată o melodie cu un mesaj powerful și un videoclip incredibil, dar atrage atenția asupra unei singure scene copiate dintr-o campanie mai veche, semnată J.P. Gaultier.

„Dumnezeu e o femeie” – Ariana Grande, acuzată că a copiat o scenă dintr-o campanie a lui Gaultier

În lumea Adrianei Grande, Dumnezeu este femeie, iar ea poartă Jean Paul Gaultier. Nimic greșit în asta, dar iată că profilul de Instagram Diet Prada (devenit faimos destul de recent pentru demascarea celor care copiază din industria modei) a scos la lumină faptul că o scenă din videoclipul artistei Ariana Grande „God is a woman' este aproape identică cu o reclamă a faimoasei case franceze din 1993.

În această scenă, Ariana apare într-un body nude, stând pe toate cele patru membre, cu sâni falși atașați din care se adapă trei bărbați. Cred că e o imagine destul de comună și renumită, care face referire la La Lupa Capitolina, arhicunoscuta sculptură cu Romus şi Remulus.

Similar, în 1993, Gaultier a făcut o campanie cu modelul Ève Salvail, care apare în aceeaşi postură şi un body nude, cu modele masculine în spate care întruchipează zei romani. Într-adevăr, cele două tablouri se aseamănă aproape perfect.

„Este Dumnezeu femeie? Mai important, ar putea fi ea o femeie Jean Paul Gaultier?' a scris Diet Prada în descrierea imaginii care o dă pe Ariana Grande de gol.

Postarea a numărat o mulțime de comentarii, unele susținând acuzația, iar altele subliniind faptul că întregul videoclip e plin de motive de acest gen, care fac referire la operele din Roma Antică, specifice acelei perioade: „Crearea lui Adam' a lui Michelangelo de la sfârșitul video-ului – care e mai mult o creare a Evei -, „Gânditorul' lui Rodin sau scenele acuarelă care trimit către lucrările Georgiei O’Keeffe.

Atât campania lui Gaultier, cât și videoclipul faimoasei Ariana Grande apelează la motive mitologice. Foarte frumos. Problema pe care o văd eu aici – și pe care a văzut-o și Diet Prada, de altfel – este faptul că Ariana a copiat, pe bună dreptate, campania casei franceze. Cred că e o limită între a te inspira din ceva și a copia unu la unu, mai mult sau mai puțin. Gaultier s-a inspirat și a reinterpretat, Ariana… ei bine, Ariana a copiat. Și atât.

În rest, videoclipul și mesajul piesei sunt ambele de aplaudat. Se vede că nu e „your average video', s-a investit un buget sănătos, s-a muncit mult la efecte, iar Ariana arată extrem de bine în postura de zeiță – pardon, Dumnezeu. Bravo ei!

Foto: Instagram

Citește și:
Dua Lipa și Ariana Grande poartă Murmur

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle