De la star la ospatar

Cum se comporta vedetele in via­ta cotidiana, cit de darnici sau de zgirciti sint atunci cind intra intr-un local, aflam dintr-un site deschis de un fost ospatar al celebritatilor.

De la star la ospatar

Ce onoare mai mare poate fi pentru un patron decit ca localul sau sa fie ales de un superstar care s-a hotarit sa ia masa in oras? Ei bine, lucrurile nu sint chiar atit de simple. Poti idolatriza un actor sau un sportiv pina la cer si inapoi, dar, daca il ai in fata ochilor si te trateaza de parca nici nu ai exista sau, mai rau, iti adreseaza citeva vorbe intepate, atunci iti doresti sa nu-l fi cunoscut niciodata. Crezi ca idolul tau n-ar face asa ceva? Nu baga mina in foc, fiindca nu se stie… Nu s-au nascut vedete, dar daca tot au devenit, trebuie sa se poarte ca atare.

Iar asta inseamna uneori sa se ridice la inaltimea reputa­tiei pe care si-au cistigat-o in­ter­pre­tind rolurile care i-au consacrat. Cum ar fi ca Sean Penn sa fie un tip dragut si amabil, cind toata lumea stie ce „rebel fara cauza este el? Sau Gwyneth Paltrow sa faca pe scorpia in viata de zi cu zi, cind ea a jucat numai roluri de perfecte ingenue? Mai sint si exceptii, e adevarat, dar va lasam pe voi sa le des­coperiti.

Madonna

Multa lume o stia drept foarte zgircita. Agenta ei a incercat sa infirme astfel de zvonuri, spunind ca Madonna este foarte darnica, mai ales cu ospatarii, fiindca si ea a servit odata la „Dunkin Donuts si cunoaste foarte bine conditiile grele de munca.

Brad Pitt

O adevarata comoara. Curtenitor si sociabil, nu este pretentios, se acomodeaza repede, birfeste bu­curos cu cei care-l servesc si se scuza atunci cind intir­zie. Iar daca asta se intimpla, chelnerii se pot astepta la bacsisuri grase.

Tom Hanks

Este eroul categoriei „bine educati, pentru comportamentul impecabil cu ospatarii, dar mai ales pentru bacsisul pe care il lasa si care nu este niciodata mai mic de 40%.

Dennis Rodman

A intrat intr-un restaurant din Hawaii cu un grup de amici, care i-au platit si lui consumatia. Rodman le spusese de la inceput ca nu are bani la el. Mai tirziu s-a intors si s-a oferit sa dea o bere oricui este pasionat de baschet.

Pete Sampras

Cu ospatarii se poarta ingrozitor, e zgircit si needucat. Un campion la proaste maniere.

Barbra Streisand

La San Diego, un ospatar mai emotionat i-a adus lui Streisand o alta portie decit cea pe care o comandase actrita. Aceasta aproape ca o terminase de mincat, cind s-a gasit sa faca scandal ca nu era ceea ce isi dorea. Consumatia a costat 150 de dolari, iar ea a lasat bacsis 5. Ralph Lauren Creatorul de moda american lasa bacsisuri in functie de starea de spi­rit. Citeodata sub 5%, alteori peste 20%. Calitatea serviciu­lui conteaza, bineinteles, astfel ca un ospatar nepoliticos poate chiar sa nu se aleaga cu nimic.

Sean Penn

Intr-o noapte a telefonat unui club din New York sa-si faca o rezervare. Desi clubul era pe inchidere, Sean Penn nu putea fi refuzat, astfel ca proprietarul a oprit o chelnerita care sa-l serveasca. Actorul a intirziat peste trei ore, iar la plecare nu a lasat nici un bacsis… Dar nici chelnerita nu s-a lasat mai prejos si, inainte ca acesta sa se ridice de pe scaun, i-a cerut DJ-ului sa puna „Justify My Love al Madonnei, ex-sotia actorului, sperind ca toata mincarea sa-i ramina in git.

Matt Dillon

E dragut si generos, dar intr-o seara, la „Babbo, o crama tren­dy din New York, s-a bagat sub o masa, impreuna cu partenera lui, ca sa fumeze o tigara cu mari­juana. Cei care l-au vazut i-au suge­rat ca ar fi putut cere sa urce pe acoperisul cladirii si sa se alature chelneri­lor, in locul lor secret, de unde se vad si frumoasele gradini din Greenwich Village.

Pierce Brosnan

Actorul a intrat in „Ocean, un restaurant din New York, cu sotia, mama, copilul si alti membri ai familei, in jurul orei trei dupa-amiaza, cind bucataria se in­chidea. Proprietarul a tinut-o insa deschisa pentru el, iar un ospatar a facut chiar pe baby-sitter-ul pentru copil. Multumirile nu au lipsit, dar bacsisul nu a fost pe masura unui agent 007…

Gwyneth Paltrow

Este o placere sa o servesti. Educata, cordiala, mereu zimbitoare. Intr-o zi, la „Babbo, in New York, a recu­nos­cut o ospatarita care aparuse intr-un program la MTV. „Uau, am intilnit o celebritate, a spus Gwyneth zimbind.

Sharon Stone

In majoritatea restaurantelor din San Francisco, Sharon nu este vazuta cu ochi buni. Ea este o ade­varata scorpie, spun ospatarii, le face observatie tot timpul si lasa bacsisuri foarte mici.

Wesley Snipes

Povestea lui Snipes cu patronul unui restaurant din New York este printre cele mai cool: actorul a intrat in restaurant, patronul a trimis sa-l serveasca o ospatarita de nota 10 (superba, cu bust impozant si extrem de inteligenta), dar la plecare bacsisul a fost de 9%. Patronul l-a condus pina la iesire si l-a intrebat daca totul a fost OK. Acesta a spus ca a fost grozav. Snipes a revenit de citeva ori in localul amintit, dar bacsisul era din ce in ce mai mic. Pina la urma patronul s-a enervat si i-a spus: „Ei bine, domnule, am crezut ca nu sinteti multumit de serviciile noastre, dar acum imi dau seama ca nu sinteti decit un nenorocit de zgircit.

Sigourney Weaver

O chelnerita dintr-un mic bar avusese o zi ingrozitoare: clientii s-au purtat urit cu ea, bacsisurile au fost mici, pina cind a aparut Sigourney care i-a zimbit, iar la plecare i-a lasat un bacsis bun. Ba, mai mult, de cite ori a revenit in bar, nu uita sa o salute. Un gest care venind de la Sigourney Weaver, face mai mult decit orice bacsis.

Arhiva revistei ELLE

Foto: Image.net

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle