De ce poți fi dezamăgită chiar și atunci când crezi că ai întâlnit bărbatul ideal

Crezi că bărbatul ideal îți va schimba viața și cu el vei cunoaște fericirea. Îl ai, iar toate aceste vise nu se întâmplă, iată de ce.

De ce poți fi dezamăgită chiar și atunci când crezi că ai întâlnit bărbatul ideal

Visezi la bărbatul ideal încă de mică. Ai aflat despre el inițial din povești. Era un prinț călare pe calul alb, care salva prințesa sau eroina principală de la o viață îngrozitoare. Apoi la adolescență l-ai întâlnit în cărți, unde era un nobil elegant, manierat, puțin dificil, dar iubirea l-a îmblânzit. La maturitate își cucerea iubita de pe marele sau micul ecran cu tot felul de gesturi grandioase, cum, nu-i așa, numai în filme vezi. Și, treptat, s-a construit în mintea ta imaginea unui bărbat ideal pe care realitatea cu greu o poate atinge. Poate ai mai făcut ceva concesii de-a lungul timpului, ori chiar ai întâlnit o raritate de bărbat, cert e că ești convinsă că partenerul tău e bărbatul perfect, ideal. De ce nu e suficient sau ești în continuare dezamăgită.

Ai pus asupra lui o presiune uriașă

Voi fi cu adevărat fericită când voi avea o relație, un soț etc. Sună cunoscut? E ca și cum îți pui toate ouăle într-un singur coș. El, un singur om, trebuie să fie unica sursă a fericirii, mulțumirii tale, a stării de bine și optimismului. Ca și cum nu este responsabilitatea ta să îți aduci bucurii, ci numai a lui. Ca și cum nu mai există și alte domenii ale vieții tale (familie, job, prieteni, pasiuni) care să te împlinească. Desigur, el nu poate duce în spate atâtea roluri și nu poate suplini atâția oameni, de unde și starea ta perpetuă de insatisfacție. Cel puțin după ce trec fluturii din stomac…

Viziunea se va schimba

Bărbatul ideal de la 25 de ani nu va mai semăna cu cel de la 30, 35, și, cu atât mai mult, cu cel de la 45 de ani. Tu te schimbi, evoluezi, te dezvolți și ca atare și cerințele pe care le ai de la Făt Frumos vor fi altele o dată cu trecerea timpului. Acesta este chiar unul dintre motivele care duc la despărțire sau divorț: evoluția diferită a partenerilor.

Nu e totul lapte și miere

Niciun basm nu ne spune ce se întâmplă mai departe, după nuntă. Cum prințul își lasă hainele prin toată casa, face dezastru în bucătărie când gătește. Sau e morocănos și îi sare țandăra din orice dacă are probleme la serviciu ori nu a dormit suficient. Cum rolul de tată îl panichează, îi deschide răni emoționale vechi și explodează furios pe prințesă. Chiar dacă atunci când tragi linie situația iese pe plus, în orice relație, chiar și cu bărbatul ideal, sunt zile proaste, suișuri și coborâșuri, bagaje emoționale din trecut care mai atârnă greu în cuplul prezent.

Negocierea

Da, la început parcă ai aterizat în Paradis. După ce ieșiți din prima etapă a relației, de lună de miere, începeți să vă cunoașteți cu adevărat, să vă priviți așa cum sunteți, fără ochelarii roz la ochi. Vei observa că bărbatul ideal mai are multe de învățat sau e necesar să negociezi serios anumite aspecte și să pui limite ferme și clare în altele. Bărbatul ideal nu e cel care e perfect, căci nimeni nu e, ci mai degrabă cel care este dispus să lucreze alături de tine la construirea relației voastre, într-un mod cât mai sănătos.

Citește și:
De ce astăzi este atât de greu să îți faci un iubit, și nu are legătură cu vârsta
Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle