Cum să îți simplifici viața și să fii mai fericită

Stresul și orele prelungite la locul de muncă au devenit ceva normal – însă nu trebuie să fie așa! Învață care îți sunt prioritățile și cum să îți simplifici viața pentru a deveni o persoană mai fericită și mai echilibrată.

Cum să îți simplifici viața și să fii mai fericită

Vrei să ai o viață mai simplă și mai fericită? Vezi care sunt prioritățile tale și ce este cu adevărat important pentu job-ul, familia și viața ta.

Elimina restul! Iată cum:

Fără disponibilitate 24/7


Eșți mereu disponibilă pentru șef, copii, vecini, prieteni – mulți dintre noi începem să ne agităm din secunda în care deschidem ochii. Să ne mai mirăm că nu putem dormi? Chiar dacă reușim să stăm în pat cele șase ore pe noapte pe care le recomandă cercetătorii, mintea noastră este încărcată de problemele de peste zi și lucrurile care trebuie rezolvate a două zi. Acest tip de agitație activează hormonii stresului și, chiar dacă vom adormi, nu ne vom putea odihni suficient sau ne vom trezi prea târziu sau prea devreme.

Ce poți face: schițează o listă cu ce este important și o altă listă cu ce ai de făcut a doua zi și apoi compară-le. Așa vei descoperi ce este cu adevărat important pentru tine, care sunt valorile care te determină să iei anumite decizii și dacă într-adevăr faci ceea ce este important.

Pune locul de muncă la „locul lui”

Stresul de la locul de muncă a ajuns la proporții alarmante în ultima perioadă. Este doar un indiciu al faptului că locul de muncă nu mai are limite de spațiu și timp. Mai mult de jumătate dintre angajați lucrează și atunci când ajung acasă după job, 69% își verifică emailul în timpul liber iar 59% răspund la telefoanele legate de job după ce au plecat de la muncă.

Cu toate acestea, problema nu este doar faptul că job-ul îți afectează viața de familie, ci și toate activitățile care te ajută să te relaxezi, activitatea socială, timpul dedicat sporturilor, etc.

Controlul electronicelor

Este un punct mai delicat. Poți rezista o oră fără a-ți verifica telefonul? Deși inovațiile tehnologice ar trebui să ne ofere mai mult timp pentru relaxare, de fapt au făcut să fie mai ușor să lucrăm aproape tot timpul.

În secunda în care sună telefonul devenim tensionați. Iar dacă telefonul tău sună des, nu mai apuci să scapi de stres iar acest lucru face să devină dificil să te relaxezi seara și să dormi.

De fapt, nu trebuie să renunți la electronice pentru a reduce stresul. Tot ce trebuie să faci este să le controlezi. Răspunde la emailuri de 4-5 ori pe zi în loc de la fiecare 5 minute, închide telefonul după ora 22.00 și dezactivează pe parcursul serii notificările pe care le primeșri pe telefon.

Nu sta prea târziu la job

Concepția generală este că trebuie să stai până târziu la job pentru a reuși să duci le bun sfârșit tot ce trebuie să faci. Și nici când ajungi acasă nu te poți opri din muncă. Aceste lucruri îți afectează somnul. Adevărul este că mai bine mergi acasă și dormi și apoi să îți reîncepi munca de dimineață. Studiile arată că, după o noapte de somn, crește abilitatea de a te concentra ceea ce înseamnă că vei lucra mai repede și mai eficient.

Nu îți verifica adresa de email

În niciun caz înainte de a merge la culcare. Cercetătorii de la Universitatea Stanford au descoperit că, exact înainte de a te culca, lumina de la monitor îți poate reseta ciclul de trezit/culcat și poate amâna instalarea somnului cu până la trei ore.

Citește și:
Nu te obliga să faci asta atunci când treci printr-o despărțire. Devine și mai dureros

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle