Cum s-a schimbat modul de dating online dacă ți-e teamă de coronavirus

Pandemia ne-a dat peste cap la nivel social, economic și ne-a impactat și viețile amoroase. Transformările sunt legate și de zona de dating online, ceea ce nu e neapărat un lucru rău

Cum s-a schimbat modul de dating online dacă ți-e teamă de coronavirus

Când discutăm despre dating online trebuie în primul rând să ne asumăm ceva: obiectificarea femeii, dar și a bărbatului. Este ca un magazin virtual în care alegem în funcție de cât de atractivă ni se pare persoana în poze. La asta se adaugă și descrierea pe care o adaugă fiecare, ceea ce de multe ori funcționează ca un turn off teribil. În societatea tot mai tehnologizată, aproape că nu putem trăi fără internet. Online-ul a devenit o lume aparte care se mixează constant și din ce în ce mai puternic cu realitatea offline. Această lume care se derulează în spatele ecranelor practic a înghițit și transformat alegerea noilor parteneri de cuplu sau de așternut. Iar acum avem un context și mai specific, întreținut în sine de pandemia de coronavirus. Cutremurul pandemic a creat falii și în dating-ul online, iar continentele amoroase par într-un proces de realiniere.

Nu mai ajungi așa de repede în pat

Cum am mai spus și în alte materiale, nevoia de sex este una cât se poate de firească. Oamenii aflați pe aplicațiile de dating online caută fie să facă sex, fie să cunoască pe cineva cu care eventual să construiască o relație, fie să se valideze din flirt sau să își îmbunătățească jocul seducției. Iar dacă până acum se ajungea rapid la așternut, pandemia a pus o frână. Sunt săptămâni de când avem peste 1000 de cazuri noi de coronavirus pe zi, așa încât nu-ți prea vine să te expui cu persoane necunoscute.

La terase ai limită de patru locuri la masă, ora de închidere a barurilor este 12, pleci în weekend-uri sau interacționezi cu câțiva prieteni, deci pe lângă restricțiile impuse de autorități sunt și cele impuse chiar de tine. Prin urmare, atunci când ai match cu cineva scade curajul de a te întâlni față în față prea curând. Întâi stai de vorbă, testezi ce tip de persoană este, inclusiv cum se protejează împotriva coronavirus, dacă are grijă sau nu are o problemă să facă baie de mulțime. Toate aceste frâne te ajută să nu ajungi rapid la așternut, să cunoști mai întâi omul și decizia să fie ceva mai asumată ca altădată. Desigur, dacă tu îți dorești un partener pe termen lung.

Nu îl mai respingi din prima

Ați discutat puțin, poate o săptămână, v-ați întâlnit și ceva nu te dă pe spate. Așa că ușor dispari în ceață. Faptul că din teama de coronavirus nu ieșiți imediat la date ajută la construirea unei apropieri, intimități, familiarități. Ceea ce te va influența favorabil să nu-l respingi după prima întâlnire. Ci să-ți și să-i mai acorzi timp să-l cunoști și să mai dai șanse interacțiunii față în față, la o terasă sau plimbare în parc…

Reduci ritmul

Ieșeai în oraș, dacă nu cunoșteai pe nimeni la club sau în weekend la mare, apelai la aplicația de dating online de unde, pe alese, obțineai întâlniri cu diverși tipi. Ei bine, în momentul de față aceste întâlniri pe bandă rulantă nu sunt o opțiune prea fericită. Cum spunea cineva: astăzi ne temem de coronavirus cum se temeau oamenii de bolile venerice înainte de invenția prezervativului. Dating-ul de consum însemna și investiție emoțională infimă spre inexistentă, atenție disparată în multiple direcții. Poate și acum vorbești cu mai multe persoane în paralel, dar în mod cert nu vei dori să le cunoști pe toate față în față. Iar cel cu care vei ajunge în acest punct a câștigat ceva investiție în plus din partea ta.

Citește și:
Folosește-te de psihologie pentru a fi o femeie irezistibilă! Tehnici de manipulare simple și eficiente

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle