Crezi că în felul acesta te protejezi? Ce pierzi dacă continui să fii negativistă

Crezi că să fii negativistă e parte din identitatea ta? Din fericire poți corecta această viziune asupra lumii care îți fură bucuria și starea de bine.

Crezi că în felul acesta te protejezi? Ce pierzi dacă continui să fii negativistă

Nu îți dorești să fii negativistă și nu te naști așa. E un set de gânduri, emoții și comportamente care se dezvoltă în timp, prin prisma experiențelor acumulate, mediului în care ai crescut și exemplului pe care l-ai văzut la părinți. Ca niște ochelari cu lentila negativismului care se așează pe nas în anumite contexte și te fac să acționezi având la bază această viziune sumbră asupra realității care în final nu e chiar atât de neagră. Ce pierzi cu această perspectivă?

Plăcerea vieții

Când ești mereu tristă, nimic nu îți convine te afunzi într-o stare de spirit care îți răpește bucuria activităților ce înainte îți făceau plăcere. Iar depresia, boala secolului 21, poate deveni un musafiri rezident în mentalul tău, cu nuanțe de funcționalitate, ori care te poate incapacita teribil.

 Socializarea

Treptat apariția ta e ca un nor negru ce umbrește grupurile sociale pe care le frecventai. Și nici măcar tu nu mai vrei să vezi oameni, să-ți petreci timp cu prietenii cărora le găsești continuu defecte. O relație de prietenie sau amiciție se hrănește, dar cum tu nu îți hrănești relația cu propria persoană… despre ce construire a relațiilor să mai discutăm… Ajungi să te izolezi adâncindu-ți astfel suferința emoțională, fiind lipsită de conectare.

Ai o mulțime de resentimente

Foarte des ruminezi intens pe seama unor evenimente trecute care te-au rănit. Persoanele respective îți devin dușmani, iar tu ești constant într-o bulă a analizei și resentimentelor. Crezi că dacă ierți și mergi mai departe le faci un favor, sunt absolvite de orice vină. Uitând că în felul acesta îți faci ție cel mai mare bine.

Ai obiceiuri nesănătoase

Ce poți face închisă în casă? Mănânci în exces alimente nesănătoase, ronțăi tot felul de prostii, consumi multe dulciuri. Poate chiar fumezi mult, bei alcool în exces. Nu faci sport, igiena personală începe să lase de dorit, nu te mai aranjezi, casa este un haos. În era internetului poți deveni un adevărat stalker pentru persoanele pe care nu le suporți, ori să fii și mai deprimată de viața aparent perfectă expusă în social media de unele persoane, la polul opus de existența ta. Având în vedere dieta precară și stilul de viață care lasă de dorit, nu este imposibil să dezvolți unele afecțiuni. Mai mult, este deja cunoscut faptul că negativismul impactează puternic sistemul imunitar.

Gratitudinea este o utopie

Viziunea negativistă te face să nu poți fi recunoscătoare pentru nimic din ceea ce ai. Indiferent care sunt acele lucruri bune ce îți compun viața, tu pur și simplu nu poți să le privești așa. Sau le consideri ceva banal, normal, nu te poți bucura de ele.

Citește și:
Ai făcut o greșeală și vinovăția nu-ți dă pace? Modalități să încetezi cu autotortura

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle