”Colentina”- prima expoziție de fotografie a actriței Ada Condeescu

Ada Condeescu, unul dintre partenerii minunați ai proiectului I wonder (vezi aici pachetul pe care-l realizăm împreună cu Ada), nu contenește să-și surprindă publicul. Astfel, pe 15 decembrie, la ora 18.30, în cadrul Galeriei Rotenberg-Uzunov din București, starul din “Eu când vreau să fluier, fluier”, “Loverboy” sau “Dincolode calea ferată”, debutează cu un prim proiect fotografic intitulat “Colentina”.

”Colentina”- prima expoziție de fotografie a actriței Ada Condeescu

Expoziția cuprinde cadre care surprind printr-o poezie subtilă, reușind să redea stările complexe care se nasc din alăturările dintre geometria urbană și crâmpeiele de natură. Momente de inspirație într-un sezon plin, fotografiile au fost realizate în timpul filmărilor pentru „Dincolo de calea ferată, cea mai recentă producție a regizorului Cătălin Mitulescu, o poveste misterioasă şi tensionată de dragoste, la rândul ei împărțită între scene dramatice și nuanţe comice, film selecționat anul acesta în competiția pentru Globul de Cristal la Festivalul Internațional de la Karlovy Vary. Fac fotografie de multă vreme, încă dinainte de vremea studenției. Este vorba de o moștenire de la tata, el mi-a dăruit primul aparat foto pe film, iar în anul doi de facultate am luat premiul pentru imagine la Festivalul Cinemaiubit' organizat de UNATC. De altfel, profesorii si oamenii de meserie din jurul meu m-au încurajat mereu și asta a fost foarte important', spune Ada Condeescu.

Vernisajul expoziției 'Colentina' va avea loc miercuri, de la ora 18.30, la Galeria Rotenberg-Uzunov din strada Constantin Esarcu nr. 1.
'O vom reprezenta pe Ada Condeescu pe termen lung și suntem fericiți că putem sprijini, ca întotdeauna, tineri artiști mai mult sau mai puțin cunoscuți marelui public. Această expoziție este doar începutul colaborarii cu Ada Condeescu, urmând ca în viitor să participăm la târguri și expoziții internationale de artă', spune Eduard Uzunov, co-fondator al galeriei de artă Rotenberg-Uzunov.

Compoziția este elementul care mă intrigă cel mai mult și care îmi conduce privirea într-o imagine. Nu mă limitez la un subiect, încerc să compun cât mai mult în interiorul unei imagini, să fac din asta un exercițiu vizual din care instinctul redă imaginea finală. Mă las în voia lui și îmi place asta. Văd lucrurile în mintea mea într-o anumită așezare și din asta se naște și nevoia de a fotografia. Fac asta de mult timp, însă abia acum am simțit că e momentul să împărtășesc. E o zona deocamdată neexpusă a mea și mi-a plăcut perioada de mister, acum cred că trebuie să eliberez aceste imagini, să aibă drumul lor', mărturisește Ada Condeescu.

Absolventă a Universității de Artă Teatrală și Cinematgrafică din București, Ada Condeescu a primit roluri în filme bine cotate încă de la debutul său în lungmetraj, cu producția Eu când vreau să fluier, fluier', producție cu care regizorul Florin Șerban a câștigat Ursul de Argint la Berlinală. Colaborarea cu Cătălin Mitulescu a început încă din anul 2011, cu filmul Loverboy', care i-a adus Adei Condeescu premiul The Heart of Sarajevo, trofeul pentru cea mai bună actriţă al Festivalului de Film de la Sarajevo. La gala de premiere, trofeul i-a fost înmânat de actorul Michael Fassbender și, cu această ocazie, Ada Condeescu a fost felicitate de personalități ale lumii cinematografice mondiale, printre care și Angelina Jolie.
Citește mai multe despre cauza proiectului I wonder, în care s-a implicat cu multă generozitate și Ada Condeescu.

În anul 2013, a fost selecţionată pentru cea de-a 16-a ediție a programului Shooting Stars la Festivalului de Film de la Berlin, o inițiativă care promovează în plan internaţional cei mai talentaţi tineri actori europeni, cărora li se facilitează astfel întâlnirea cu membri importanţi ai industriei cinematografice (actori consacraţi, regizori, producători de renume, directori de casting). Printre rolurile importante de film ale Adei Condeescu se numără şi cele din „Lupu (2013), al regizorului Bogdan Mustață, sau „Love Island (2014), al regizorului croat Jasmila Zbanic. Ada a fost distribuită și în filmul „Fraţii, care va avea premiera internațională în 2017.

Citește mai multe despre cauza proiectului I wonder, în care s-a implicat cu multă generozitate și Ada Condeescu.

În anul 2013, a fost selecţionată pentru cea de-a 16-a ediție a programului Shooting Stars la Festivalului de Film de la Berlin, o inițiativă care promovează în plan internaţional cei mai talentaţi tineri actori europeni, cărora li se facilitează astfel întâlnirea cu membri importanţi ai industriei cinematografice (actori consacraţi, regizori, producători de renume, directori de casting). Printre rolurile importante de film ale Adei Condeescu se numără şi cele din „Lupu (2013), al regizorului Bogdan Mustață, sau „Love Island (2014), al regizorului croat Jasmila Zbanic. Ada a fost distribuită și în filmul „Fraţii, care va avea premiera internațională în 2017.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle