Citește-i limbajul corpului și află dacă te place

Limbajul corpului transmite multe despre starea de spirit a persoanei, iar dacă ești la întâlnire cu cineva poți obține câțiva indicatori despre ce simte pentru tine.

Citește-i limbajul corpului și află dacă te place

Limbajul corpului transmite infinit mai multe informații decât vorbele. Nu suntem conștienți de el, iar un fin observator va putea să își facă o părere despre un context anume și cum se raportează persoana studiată la situația respectivă. Să spunem că ești la o întâlnire cu cineva cunoscut pe aplicațiile de dating online sau la o reuniune cu prietenii unde se află și bărbatul pe care îl placi. Nu e declarativ în ceea ce te privește și ai nevoie să știi cum te poziționezi în relație cu el. Privește către semnalele trupului.

Este orientat complet către tine…

… atunci când stați de vorbă. Nu trunchiul spre tine și picioarele în altă direcție ca și cum ar vrea să fugă. Inconștient, pentru a te monopoliza, este poziționat astfel încât blochează accesul altor persoane către tine. Mai mult, poate chiar te privește în ochi și menține contactul viziual. Asta ar putea fi pe de altă parte și o formă de control, dominare sau intimidare.

Are o poziție deschisă

Adică gesticulează amplu sau are brațele așezate în poală, pe masă, nicidecum strânse în jurul corpului sau ascunse prin buzunare. Este deschis la interacțiunea cu tine și o arată cu tot corpul.

Te oglindește

Poate că nu se simte inconfortabil să se apropie și mai mult fizic de tine, nu menține distanța, iar pe lângă asta, fără să își dea seama, îți copiază gesturile. E ca și cum te uiți în oglindă și observi cum îți recreează postura, gestica, un limbaj al corpului comun.

Se înfoaie ca un păun

Probabil că ai văzut în comportamentul de curtare al animalelor și păsărilor cum masculul își înfoaie blana sau penele, își modifică postura astfel încât să pară mai mare, mai impunător. Nu mică îți va fi mirarea să observi că și el se va îndrepta, va ține spatele drept și mâinile astfel încât să își lățească pieptul și spatele, își va încorda mușchii brațelor etc. Tertipuri fizice care să îi arate puterea.

Tonalitate și comunicare

Revenind la exemplul cu animalele și păsările, în procesul de curtare ele scot și anumite sunete destinate să atragă atenția posibilei partenere. Cu ce ar fi bărbații diferiți? În contextul în care te provoacă cu diverse subiecte de discuție, spun glume ca să pară mai plăcuți, folosesc un ton al vocii astfel încât să-l auzi din orice colț al încăperii etc.

Citește și:
Sfaturi clișeu despre iubire care sunt cât se poate de reale

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle