Cele mai frecvente regrete pe care oamenii ajung sa le aiba in viata

Iata cele mai frecvente 5 lucruri pe care oamenii au ajuns sa le regrete in viata.

Cele mai frecvente regrete pe care oamenii ajung sa le aiba in viata

De multe ori nu constientizam ce este cel mai important in viata. Traim cu impresia ca avem timp, amanam si evitam sa facem anumite lucruri din diferite motive: lipsa aparenta a timpului a banilor, a chefului, frica, comoditatea etc. Insa anii trec, se scurg si ne trezim la o un moment dat ca avem regrete ca nu ne-am trait viata asa cum am fi vrut.

Cel mai trist lucru este sa ajungi sa regreti ca nu ai facut ceea ce ti-ai dorit. Un citat celebru spune ca: Nu regret lucrurile pe care le-am facut. Regret lucrurile pe care nu le-am facut atunci cand am avut ocazia.'

Daca ti s-ar da sansa, ce ai schimba? Ce ai face diferit? Cum ti-ai trai viata? Nu ajunge in situatia in care sa ti se aplice aceste intrebari. O singura viata ai pe pamantul acesta! Traieste acum!

Iata cele mai frecvente 5 lucruri pe care oamenii au ajuns sa le regrete in viata:

1. Imi doresc sa fi experimentat mai mult

Unul dintre cele mai frecvente regrete este cel al experientei. Sa vezi, sa auzi, sa faci mai multe. Insa cei mai multi regreta ca nu au calatorit mai mult, ca nu au vazut lumea si nu i-au cunoscut minunile.

Citeste si:
Cel mai important aspect care iti caracterizeaza viata, in functie de zodia ta

2. Imi doresc sa fi ascultat mai mult

Multi regreta ca nu au ascultat de altii – de familie, de doctori, de prieteni. Nu toti care iti spun ceva care poate doare la inceput, iti vor raul. De multe ori, cineva care iti spune ca ar trebui sa slabesti, nu isi bate joc de tine, ci iti spune pentru ca este benefic pentru sanatatea ta. Pe de alta parte, atunci cand cineva te avertizeaza in legatura cu ceva negativ, asculta si ia in considerare pentru ca este mai bine sa inveti din greselile altora cat se poate de mult.

3. Imi doresc sa nu-mi fi fost atat de frica de esec

Iesi din zona de confort si risca. Probabil ca nu o sa reusesti de la inceput, dar daca omul in istorie ar fi renuntat atat de repede la scopurile, telurile sau visurile pe care le-a avut, noi n-am fi evoluat si nu am fi fost astazi aici. Nu trai pentru altii si nu mai incerca sa safisfaci pe toata lumea. Nu-ti fie frica ca nu traiesti la asteptarile altora. Nu risti, nu castigi.

4. Imi doresc sa ma fi impus mai mult

Teama de-a vorbi este deseori prezenta la multi dintre noi. Nu spunem ce gandim, nu ne impunem si ne lasam calcati in picioare pentru ca avem curajul sa avem o voce. Formeaza-ti o opinie si fa-ti glasul auzit! Daca tu nu vorbesti pentru tine, nimeni nu o va face!

Citeste si:
Calatoriile te pot ajuta sa descoperi ce iti doresti in viata

5. Imi doresc sa nu fi asteptat atat de mult

Ideea de procrastinare apare pe lista marilor regrete. Oamenii regreta ca nu au profitat de sansa X la momentul oportun, ca nu au raspuns la telefon cand a trebuit sau ca nu s-au impacat cu un prieten din motive de orgoliu. Oricare ar fi motivul, nu lasa pe maine, pe saptamana viitoare sau pe anul viitor nimic. Daca iti doresti sa faci ceva acum, fa-o! Nu mai sta pe ganduri. Poate anul viitor nu o sa mai ai ocazia. Traieste clipa!

Text: Stefana Macovei
Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle