Cele 6 lucruri pe care le fac cuplurile fericite pentru a mentine pasiunea in relatie

In lumea dating-ului, cele mai intime relatii nu se transforma intotdeauna in relatii de lunga durata si de calitate.

Cele 6 lucruri pe care le fac cuplurile fericite pentru a mentine pasiunea in relatie

Majoritatea persoanelor care se frustreaza din cauza faptului ca nu inteleg de ce relatia lor nu functioneaza, isi doresc sa inteleaga unde anume gresesc mai exact. In ciuda eforturilor pe care le-au tot facut de-a lungul timpului, nimic nu pare sa functioneze si totusi sunt constienti de faptul ca aceleasi probleme intampinate de ei se regasesc si la cuplurile care creeaza impresia ca au gasit o formula magica, insa acestia tot gasesc o cale de a ramane impreuna, spre deosebire de ei.

Se intreaba ce anume fac diferit norocosii in dragoste, si-au gasit cumva vestitul suflet pereche sau reusesc pur si simplu sa rezolve orice problema?

Asadar, vom discuta despre aceste cupluri care au descoperit dragostea si au reusit sa o pastreze in ciuda problemelor si cu toate ca acestia intampina aceleasi probleme de cuplu ca oricare altul, cei care raman impreuna au o anumita maniera de a aborda problemele in moduri unice care nu conduc la separare.

Acestia au un stil propriu, dar si multe lucruri in comun, iar aceste 6 calitati caracteristice ale cuplurilor care reusesc sa treaca peste tot sunt cele mai importante si speram sa va inspire.

1. Stiu cum sa isi rezolve conflictele

Orice cuplu intampina conflicte, insa daca partenerii sunt sinceri si autentici, nu vor alege sa se razbune si vor gasi o solutie de a rezolva orice problema. Acestia stiu ca diferentele de opinie pot fi si interesante si se poate invata din ele, daca acestea sunt depasite cu succes. De asemenea, sunt constienti de faptul ca disputele repetate si nerezolvate pot dauna relatiei, asa ca incearca sa discute intotdeauna deschis despre ceea ce ii deranjeaza. Mai mult de atat, nu simt nevoie de a castiga si de a avea dreptate mereu, astfel incat ei incearca sa inteleaga cauza disputei si sa gaseasca modalitati de a o rezolva.

2. Refuza sa arunce vina pe partener

In timpul unui conflict, foarte multe cupluri aleg sa isi invinuiasca partenerul pentru ceea ce nu merge cum trebuie. Este un lucru destul de greu ca cineva sa isi asume propria vina si faptul ca a gresit, probabil pentru a incerca evitarea sentimentului de vina si atunci aleg sa isi transforme partenerul in personajul negativ, sperand ca ei vor castiga aceasta lupta'.

Cuplurile care reusesc sa isi mentina dragostea ca la inceput stiu ca parerea partenerului trebuie respectata si apreciata, mai ales daca este diferita de a lor. Acestia incearca sa se inteleaga reciproc pentru a ajunge la un numitor comun, insa asta nu inseamna ca sunt intotdeauna de acord, dar sunt constienti si isi asuma responsabilitatea pentru ambele.

3. Isi respecta sentimentele

Un aspect important al unei relatii de calitate este abilitatea ambilor parteneri de a-si accepta si respecta sentimentele si gandurile, mai ales in momentele mai delicate. In relatiile care nu dureaza, de obicei acest lucru se intampla la inceput, insa pe parcurs dispare sau se uita acest respect reciproc si nu mai au rabdare sa se asculte si sa se inteleaga cu adevarat. Insa, partenerii al caror cuplu reuseste sa dureze in timp nu aleg sa se ignore chiar daca sunt distrasi sau preocupati cu alte probleme si isi pastreaza timp pentru a-si intelege nevoile si preocuparile si sa decida cum ar putea sa le rezolve.

4. Au grija unul de celalalt

Cuplurile de calitate inteleg ca este ceva natural si normal ca oamenii sa se simta la un moment dat nesiguri si sa se comporte imatur si vor sa isi fie alaturi atunci cand acest lucru se intampla pentru a se sustine reciporc. Cei care reusesc sa faca dragostea sa dureze inteleg ca, pentru a putea mentine flacara aprinsa, este necesar sa nu renunte niciodata la gesturile mici, dar care inseamna foarte mult pentru partener si inteleg ca uneori persoana cu care au ales sa inceapa o relatie are nevoie de o dovada a securitatii si a iubirii, astfel ca ei stiu sa isi arate dragostea mai mult ca oricand in astfel de momente.

5. Stiu cum sa gestioneze controlul in relatie

Cei care au o relatie de calitate stiu ca este normal ca uneori fiecare sa simta nevoia de a detine controlul in relatie si ofera partenerului dreptul de a fi respectat ca cel puternic din relatie la momentul respectiv. Acestia stiu aceste lucruri, iar celalalt partener, atunci cand ofera acest drept, are incredere in autonomia sa si nu va actiona intr-o maniera defensiva si nici nu o va lua personal. Atunci cand ei accepta aceasta stituatie, cauta sa se informeze cat mai mult si sa inteleaga de unde anume provine aceasta dorinta a partenerului si cum sa o gestioneze.

6. Isi sunt alaturi in situatiile de urgenta

Partenerii din cuplurile care stiu cum sa isi pastreze iubirea sunt autentice si deschise si de asemenea stiu ca uneori pot avea nevoie unul de celalalt. Stiu de asemenea ca dragostea include si un viitor care nu este intotdeauna previzibil si pot fi separati in orice moment. Accepta acest adevar si se sustin intotdeauna reciproc.

Citeste si:
Lucruri ce trebuie sa ramana secrete chiar si in cea mai fericita relatie

Text: Alexandra Cristina Miu
Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle