Ce se întâmplă, de fapt, în viața ta de cuplu când faci eforturi să ai o atitudine pozitivă

O atitudine pozitivă face minuni în viața de cuplu. Dacă îți dorești să fiți mai fericiți, schimbarea începe cu tine, iar tu vei fi mai împăcată că ai făcut tot ce se putea.

Ce se întâmplă, de fapt, în viața ta de cuplu când faci eforturi să ai o atitudine pozitivă

Cu toții avem zile mai bune și zile mai proaste. Când suntem copleșiți la serviciu, ne simțim rău sau probleme zilnice ori din familie parcă ne depășesc și nu mai vedem soluțiile. Așadar e imposibil să ai mereu o atitudine pozitivă, nici nu e realist să ne imaginăm asta. Dar mereu diferă de în general. Negativismul are impact fatidic asupra ta, asupra celor din jur, iar când faci eforturi să gândești pozitiv, să ai o atitudine pozitivă poți crește inclusiv calitatea relației de cuplu.

Ești mai deschisă la nou

Adică la noi propuneri din partea partenerului de cuplu, noi oportunități de a construi împreună. Îți faci curaj să aveți experiențe noi de călătorie, să vă asumați riscuri financiare (un nou business împreună, de ce nu?!), să faceți achiziții de viitor (o casă). Chiar să privești mai cu blândețe idei pe care altădată le invalidai din start.

Ești mai puțin conflictuală…

… și critică. Atitudinea pozitivă înseamnă că nu te mai enervezi din orice, nu mai vezi tot ce face în negru tăciune. Ești curioasă să înțelegi ce se întâmplă cu el, asculți pentru a înțelege și nu pentru a răspunde/ a te apăra.

Ești mai relaxată

Contagiunea emoțională e cât se poate de evidentă. Nu de puține ori când el e morocănos îți strică și ție starea de spirit. Evident, reciproca este valabilă. Când tu ai o atitudine pozitivă îl faci și pe el să fie mai puțin anxios, să se relaxeaze, să se bucure mai mult de clipele împreună și să aibă față de tine un comportament mai agreabil. Mai mult, ești o companie foarte plăcută și dorită.

Ești recunoascătoare…

… pentru relația voastră, pentru lucrurile frumoase, bune pe care le face pentru voi doi. Poți să le vezi și să le apreciezi. O atitudine negativistă te face oarbă în fața pozitivului care devine invizibil, astfel încât te concentrezi numai pe ce nu merge, este rău, ba chiar le exagerezi.

Ești mai rezilientă

Nu te doboară orice mic amănunt, nu rămâi cu frustrări, invidii sau polițe pe care le dorești a fi plătite și uneltești în acest sens. Pur și simplu ai capacitatea de a trece mai ușor peste încercările cu care se confruntă orice relație. Să nu ne amăgim cu ideea perfecțiunii sau lipsei complete de probleme. Probabil că și Ileana Cosânzeana era furioasă pe Făt-Frumos că stătea prea mult plecat la vânătoare. Fericiți până la adânci bătrâneți e un construct ce are în spate multă asumare și muncă relațională.

Ești mai puțin stresată

Iar stresul te îmbolnăvește fizic, îți afectează somnul și starea de spirit. Când ești stresată nu mai vezi luminița de la capătul tunelului, parcă speranța îți este afectată, ba chiar te simți neajutorată. Ca atare ori ai tendința să te izolezi, ori să te agăți de partener, variante deloc sanătoase.

Ai mai multă claritate

Negativismul afectează în mod cert optica asupra vieții, asupra ceea ce experimentezi. Nici pozitivismul în exces nu este sănătos. Cum aici nu este vorba despre extreme, ci despre echilibru, o atitudine pozitivă realistă te va menține în contact cu nevoile, dorințele, scopurile tale. Vei știi ce să ceri, unde să trasezi limita.

Citește și:
Îți dorești o relație serioasă și matură? Ce să faci diferit cu un nou partener de cuplu

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle