Ce mesaj i-a transmis Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, lui Elon Musk: „Îi sunt recunoscător”

Elon Musk, fondatorul SpaceX, va trimite mai multe antene Starlink în orașele afectate de războiul din Ucraina pentru a oferi servicii de Internet pe fondul atacurilor armatei ruse. 

Ce mesaj i-a transmis Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, lui Elon Musk: "Îi sunt recunoscător"

Elon Musk l-a asigurat pe președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, că SpaceX, compania pe care a fondat-o, va trimite mai multe stații Starlink pentru a furniza acoperire pentru Internet orașelor distruse de război, potrivit Daily Mail.

Într-un mesaj publicat pe Twitter, Volodimir Zelenski a ținut să îi mulțumească lui Elon Musk pentru acest sprijin. Cu ocazia asta, președintele Ucrainei a dezvăluit că a discutat cu fondatorul SpaceX și despre alte proiecte. De asemenea, prin intermediul unei convorbiri video, Zelenski i-a transmis lui Elon Musk și o invitație pentru a vizita Ucraina după terminarea războiului, iar CEO-ul SpaceX a răspuns că „așteaptă cu nerăbdare” să o viziteze.

„Am vorbit cu Elon Musk. Îi sunt recunoscător pentru că a sprijinit Ucraina cu vorbe și fapte. Săptămâna viitoare vom primi un alt lot de sisteme Starlink pentru orașele distruse. Am discutat despre posibile proiecte spațiale. Dar voi vorbi despre asta după război”, a transmis Volodimir Zelenski pe Twitter.

Serviciul Stalink este activ în Ucraina de mai bine de o săptămână, ca urmare a unei solicitări venite de la conducerea țării. Volodimir Zelenski și-a exprimat îngrijorarea cu privire la faptul că ucrainenii și-ar putea pierde accesul la Internet dacă Rusia continuă să atace turnurile de comunicații. Acești sateliți s-au dovedit a fi esențiali pentru a ajuta cetățenii și liderii să comunice.

Elon Musk a declarat anterior și faptul că nu va bloca sursele de știri rusești, precum Russia Today, după ce câteva guverne, însă nu cel al Ucrainei, a solicitat acest lucru. „Nu vom face asta decât cu amenințarea armei. Îmi pare rău că sunt un absolutist al libertății de exprimare”, a fost mesajul scris de Elon Musk pe Twitter. 

Citește și:
Mesajul Papei Francisc despre războiul din Ucraina: „seamănă moarte, distrugere și nenorocire'

Foto: Arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle