Ce îți distruge viața sexuală și cum să faci lucrurile mai picante în dormitor

Viața sexuală poate fi sabotată de obiceiuri zilnice la care nici nu te gândești că ar fi dăunătoare. Ce impactează intimitatea biologică în cuplul tău.

Ce îți distruge viața sexuală și cum să faci lucrurile mai picante în dormitor

În cuplu intimitatea este de două feluri: intimitate emoțională și intimitate biologică. Evident, cea din urmă se referă la viața voastră sexuală. Ce rol are? De conectare, liant în cuplu, eliberarea tensiunilor acumulate dintr-un conflict (celebrul sex de împăcare) și, desigur, plăcere. Să nu avem iluzia că după ani de relație, sexul va fi pasional ca la început. Descărcarea de dopamină din stadiile inițiale ale poveștii voastre a fost înlocuită de alți hormoni (serotonină, endorfine, oxitocină la femei, vasopresină la bărbați), care au legătură cu atașamentul, siguranța, iubirea de lungă durată. Sexul ocupă un loc important în cuplu, și ca atare nu trebuie neglijat, iar unele contexte zilnice nu îi sunt deloc favorabil.

Stresul

Celebrul stres cotidian ucide încet și sigur viața sexuală. Sunteți obosiți, dacă discutăm chiar de un burn out sexul nu prea mai are loc nicicum. Mintea e prinsă în scenarii anxioase, ruminează multiple îngrijorări și ca atare libidoul e în cădere liberă.

Alimentația

Prea multă cofeină scade de asemenea pofta de sex, așadar mare atenție la câte cafele bei pe zi. Alimentația nesănătoasă nu îi oferă corpului energia de care are nevoie, ce va fi redirecționată către digestia mult îngreunată. Ce să mai spunem despre kilogramele în plus, datorită cărora nu te mai simți bine în corpul tău, nu te mai simți senzuală, atrăgătoare, și nici nu îți mai vine să te dezbraci.

Consumul de știri

În special în pandemie știrile panicarde au contribuit semnificativ la creșterea anxietății și descreșterea stării de bine. Știrile triste ce pot declanșa punți emoționale către evenimente personale triste din trecut, plus izolarea, restricțiile, conectarea insuficientă pavează drumul către stările depresive. Sexul este dat uitării, nevoia firească de sex fiind diluată până la dispariție.

Animalele de companie

Cum se poate ca pisica ori cățelul din dotare să îți afecteze viața sexuală? Unele persoane se inhibă dacă sunt privite în timp ce fac sex, chiar și de către un animăluț. Faptul că acesta face zgomot și teama că se va trezi copilul ori părinții unuia dintre voi cu care locuiți anihilează aventura din dormitor. Animalul activ noaptea vă perturbă somnul, ceea ce se traduce prin multă oboseală și mai puțin chef de intimitate sexuală.

Graba

A adormit copilul și acum e momentul. Mama a plecat la cumpărături și aveți casa pentru voi. Săriți peste preludiu și sexul devine ceva mecanic, fără un teasing care să vă trezească cu adevărat simțurile. E ziua ovulației, deci acum ori niciodată devastați așternuturile. Lucru care îi face pe mulți bărbați să își piardă libidoul, tocmai pentru că trebuie să presteze programat, cu ochii pe ceas sau calendar.

Sport în exces

În goana după un trup de vis, acesta poate deveni un simplu bibelou. Epuizarea de la sală nu este prietenă cu o viață sexuală activă, ori substanțele chimice secretate de creier în urma antrenamentului în exces nu vor fi egalate de cele secretate în urma sexului. Ghiciți cine câștigă…

Citește și:
Ce să faci tu concret pentru a avea o relație de cuplu sănătoasă

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle