Ce facem in weekendul 1 – 3 iunie. Recomandarile revistei BeWhere!

Primul sfarsit de saptamana al primei luni de vara sta sub semnul concertelor live. Fie ca sunteti amator de indie-rock sau jazz, weekendul acesta se gaseste ceva pentru fiecare.

Pentru cinefili, BeWhere! recomanda o intalnire cu Johnny Depp, iar la final asa cum v-am obisnuit, alegerea noastra pentru duminici linistite.

Concerte de indie-rock si jazz

In prima zi a lui Ciresar avem intalnire cu muzica indie la Control Day Out. Festivalul se defasoara la Arenele Romane din Bucuresti. Pentru fanii genului, organizatorii au promis cele mai bune cinci ore de indie art-rock si electro-pop oferite de Wild Beasts, Woodkid, The Shoes si O.Children.

Trecem de la indie-rock la jazz si va readucem aminte ca weekendul acesta in Green Hours are loc cea de-a patra editie a Green Hours International Jazz Fest. Evenimentul aduna la Bucuresti artisti din Polonia, Norvegia, Danemarca si Anglia dar si jazz-isi autohtoni, printre care Sebastian Burneci, Sorin Romanescu sau Luiza Zan. Biletele costa in jur de 50 de lei pentru fiecare zi, iar un abonament pentru toate cele 4 zile de festival costa 135 lei.

Filmul de Weekend: Dark Shadows

Atmosfera gotica marca Tim Burton nu paraseste nici ultimul sau film, Dark Shadows, in care Johnny Depp (cine altul?), cu alura monstrului lui Frankenstein imbracat de stilistul lui Michael Jackson, este pedepsit de o vrajitoare si este aruncat in viitor, cam 200 de ani si se trezeste in anii 70 ai secolului trecut, pe locul unde odinioara afacerile familiei erau prospere. Prezentul insa ii va oferi surprize din cele mai neplacute si incurcate, cu confruntari din cele mai hilare cu noile femei din viata lui (interpretate de Michelle Pfeiffer si Helena Bonham Carter). Un film lejer si amuzant pentru un weekend tihnit.

Festivalul de teatru de la Sibiu: Ultima zi a tineretii

Cel mai bun spectacol al anului trecut incheie Festivalul de Teatru de la Sibiu. O ploaie rece biciuieste mestecenii. Trupurile lor bandajate devin sangerii. La 1 septembrie 1939, Hitler invadeaza Polonia. Tineretea se sfarseste brusc. Incepe razboiul. Spectacolul lui Yuriy Kordonskiy, cu scenografia lui Dragos Buhagiar, este un poem despre inconstienta umanitatii pe marginea prapastiei.

  • Ultima zi a tineretii Duminica, 3 iunie, ora 19:00, Teatrul "Radu Stanca", Sibiu

Cartea de duminica: „Sa tai in piatra vie” de Abraham Verghese

Sora Mary Joseph Praise are nouasprezece ani si abia si-a absolvit studiile, devenind asistenta medicala, cand ajunge – dupa multe si grele aventuri – la spitalul Missing din Addis Abeba (Etiopia). Ne aflam la inceputul anilor 1950, cand Africa fierbe de conflicte interstatale, iar suprematia puterilor colonizatoare nu s-a incheiat inca. Tanara calugarita catolica se alatura medicului chirurg Thomas Stone, pentru a forma cea mai redutabila echipa operatorie cu putinta. In secret, si poarta in pantece doi fii gemeni… Istoria acestei familii neobisnuite se impleteste cu istoria zbuciumata a continentului negru si cu devotamentul (comun personajelor si autorului acestei carti) pentru profesiunea medicala.

  • „Sa tai in piatra vie” de Abraham Verghese, Litera, 736 pag., 45 lei

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle