Ce este micro-cheating și ce înseamnă acesta pentru relația ta?

Micro-cheating este un termen folosit pentru a descrie un anumit tip de înșelat, însă la ce se referă mai exact?

Ce este micro-cheating și ce înseamnă acesta pentru relația ta?

Ei bine, micro-cheating (micro-înșelat) constă în orice lucru ascuns față de partenerul tău. Nu contează că este vorba despre ceva major sau despre ceva mic, important e că simți nevoia de a ascunde acel ceva.

Infidelitatea are, de fapt, diverse forme. Nu trebuie neapărat să te săruți sau să te culci cu altcineva, pentru a-ți înșela partenerul. În fond, atunci când întrăm intr-o relație, da, avem nevoie de libertate, dar e o diferență între a fi liber și a a-ți minți partenerul și a ascunde lucruri față de el.

Ca o relație să meargă așa cum trebuie, este important să discutăm cu iubitul încă de la început și să stabilim câteva idei comune referitoare la buna desfășurare a relației.

Ca să înțelegi mai bine la ce mă refer, iată câteva exemple de micro-înșelat!

1. Atunci când urmărești și apreciezi pe cineva pe care găsești atractiv din punct de vedere sexual sau romantic. O persoană despre care ai curiozități și căruia îi comentezi la postările de pe rețelele de socializare.

2. Să trimiți mesaje altui bărbat, pe la spatele iubitului tău.

3. Să ai conversații intime cu o persoană față de care te simți atrasă.

4. Să încerci să îți ascunzi relația în momentul în care găsești pe cineva care te atrage și să începi să discuți cu acea persoană despre problemele tale în relație (probleme false sau reale), astfel încât relația ta să nu pară atât de importantă, iar tu să reușești să îi menții interesul persoanei respective.

5. Să flirtezi cu cineva, deși ești conștientă că, dacă ar afla, partenerul tău ar fi deranjat de acest lucru. Adică să te porți în public, atunci când partenerul tău nu e de față, de parcă ai fi singură.

6. Din nou, atunci când partenerul tău nu este de față, îți ascunzi inelul de logodnă sau alte dovezi că ai o relație.

Joacă tehnologia un rol în asta?

Da! Pentru că, în ziua de azi, pare că un potențial nou partener este la numai un click distanță. Astfel, tehnologia joacă un rol foarte important atunci când vine vorba de micro-înșelat. Ai acces la mult mai mulți oameni singuri și, probabil, interesați de tine. Chiar dacă nu înșeli fizic, ci prin intermediul mediului virtual, încă putem vorbi de înșelat emoțional.

De ce ar trebui ca ambii parteneri să fie pe aceeași lungime de undă?

Pentru că astfel există un echilibru, există multe cumpluri care s-ar supăra foarte tare să afle că partenerul flirtează cu altcineva în mediul virtual, simțindu-se dezamăgiți și ofensați.
În același timp, există și cupluri cărora nu le pasă de genul acesta de lucruri și care nu au o problemă ca partenerul să flirteze cu alte persoane în mediul virtual, atâta timp cât nu devine ceva real, verbal.

Este micro-înșelatul o rampă de lansare pentru ceva mult mai serios?

Răspunsul natural este: da! Pentru că acest lucru devine o obișnuință și conduce la înșelatul propriu-zis. Atunci când cineva se obișnuiește să ascundă lucruri de partener, ar putea fi doar o chestiune de timp până va trece la nivelul următor. Începând de la nimic serios' se poate ajunge la ceva foarte serios'.

Cum poți discuta despre această problemă cu partenerul tău?

Vorbiți despre asta atunci când aveți cu adevărat timp de asta, când amândoi sunteți în starea necesară .
Explică-i partenerului tău că ai aflat despre acest nou termen numit micro-înșelat' și că ai citit articole pe acest subiect.

Spune-i care este opinia ta despre acest subiect și ce tip de comportament cataloghezi tu ca fiind micro-înșelat.
Întreabă-ți partenerul care este opinia lui despre acest subiect fără să te superi sau să te simți ofensată. Arată-te înțelegătoare și nu îl face să se simtă prost pentru că nu îți împărtășește opinia.

Explică-i cum te face să te simți opinia lui și, dacă e necesar, elaborează un plan de bătaie'. Reflectă asupra relației tale. Dacă nu poți să fii de acord cu diferențele de gândire, e timpul să dezici dacă această relație este potrivită pentru tine.

Există multe opinii diferite referitoare la definiția micro-înșelatului, așa că ar fi bine să te asiguri că tu și partenerul tău sunteți pe aceeași lungime de undă.

Citește și:
6 semne că ai o relație nesănătoasă, codependentă

Text: Amy Abaluta
Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle