Ce au Domenico Dolce si Stefano Gabbana cu copiii altora?

Dolce&Gabbana este un brand cunoscut drept inovator si elegant in egala masura. Si, mai nou, drept umbrit de prejudecati care nu isi au locul in secolul nostru.

Ce au Domenico Dolce si Stefano Gabbana cu copiii altora?

Ah, cat de dor imi era de un scandal fashion. Acum, ca nu mai avem de comentat prea multe in privinta hainelor, de cand toate arata, de la un sezon la altul, cam la fel, ofensele aduse de designeri s-au limitat teribil. La ce? Ei bine, la afirmatiile pe care unii dintre ei le fac din cand in cand si care reusesc sa starneasca revolta opiniei publice.

Iar de data asta vorbim despre acelasi lucru. Totul a inceput de la colectia de toamna-iarna 2015/2016 a casei italiene Dolce & Gabbana. A fost o colectie dedicata mamei si mai cu seama familiei, iar, pentru asta, cei doi designeri au trimis pe podium 11 mame, trei dintre modele defiland chiar alaturi de copiii lor. Iar Bianca Balti a aparut insarcinata vizibil pe catwalk, un lucru care parea sa prevesteasca numai ganduri bune legate de felul in care femeile sunt percepute in perioada maternitatii, de felul in care ele insele se privesc samd. Omagiul adus mamelor s-a extins, fireste, si la hainele care alcatuiau colectia, astfel incat orice fashion victim a putut sa vada referintele imprastiate prin toata prezentarea, de la broderiile si imprimeurile care replicau desenele unor copii, la trandafirii care sunt daruiti, in mod traditional, mamelor de ziua lor.

Numai ca, dupa marele succes pe care l-a avut show-ul, cei doi designeri si fosti parteneri romantici au fost intervievati de o publicatie, Panorama, si au spus mai multe despre ce a inspirat colectia. „Te nasti si ai un tata si o mama. Sau cel putin asa ar trebui sa fie. De asta nu sunt convins de copiii sintetici, de uterele de inchiriat, de sperma aleasa dintr-un catalog.' Ei bine, evident ca o multime de oameni s-au simtit jigniti de astfel de declaratii venite din partea designerilor. Fireste, dat fiind ca exista o multime de familii care nu pot sa aiba copii si au recurs la fertilizari sau la mame surogat. Si cu atat mai firesc ar fi fost faptul ca cei doi sa fie sensibili la un astfel de subiect, mai cu seama ca chiar ei declarau, pe vremea cand inca formau un cuplu, ca si-ar dori sa aiba copii. Iar atunci cand faci parte dintr-un cuplu gay posibilitatile de a face copii sunt limitate si includ fix acele proceduri pe care cei doi le-au blamat.

Numai ca, intr-un interviu din 2006, Stefano Gabbana vorbea despre disconfortul pe care il simte legat de ideea unei familii in care parintii sunt de acelasi sex. „Ma opun ideii ca un copil ar putea sa creasca cu doi parinti gay. Un copil are nevoie de o mama si de un tata. Nu imi pot imagina copilaria mea fara mama. Si cred ca este crud sa iei un copil de langa mama sa.'

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle