Care sunt condițiile în care românii ar putea merge în Grecia vara aceasta

Grecia este fără îndoială una dintre destinațiile de vacanță preferate de români.

Care sunt condițiile în care românii ar putea merge în Grecia vara aceasta

Chiar dacă este cunoscut faptul că vacanțele noastre nu vor mai arăta niciodată la fel ca înainte de pandemia de coronavirus, acest lucru nu afectează dorința românilor de a-și petrece vacanțele în afara granițelor, iar Grecia rămâne una dintre destinațiile preferate.

Deși autoritățile din Grecia nu au stabilit exact care sunt condițiile în care vor primi turiști în această vară, există deja unele direcții, mai ales că, în mod tradițional, luna aprilie este cea care deschide sezonul turistic în Grecia.

Deocamdată, Grecia a prelungit până pe 19 aprilie restricțiile la intrarea în țară pe cale aeriană din cauza creșterii numărului de infectări cu coronavirus. Astfel, călătorii care vin cu avionul trebuie să aibă un test negativ PCR, făcut cu cel mult 72 de ore înainte de sosire. Toate persoanele care sosesc în Grecia intră în autoizolare timp de 7 zile. La graniță, este nevoie de test PCR negativ sau test rapid. Vizitele în scop turistic sunt interzise, fiind permise intrările doar pentru călătorii esențiale. În plus, este interzisă deplasarea între prefecturi și există restricții de circulație pe timp de noapte.

Ministrul grec al turismului a promis însă că sezonul turistic pentru români s-ar putea deschide mai repede, dacă se respectă câteva condiții. Grecia intenționează să-i vaccineze pe toți angajații din turism până în vară și este printre statele care promovează certificatele sau pașapoartele de vaccinare, care ar permite europenilor să călătorească mai ușor.

Ministrul Culturii din Grecia, Lina Mendoni, a declarat că certificatele de vaccinare sunt foarte importante pentru a face ca „toată lumea să se simtă cu adevărat în siguranță”, astfel încât să poată veni să vadă siturile arheologice și muzeele din Grecia.

„Intrarea în Grecia cu vaccin, test PCR sau test de anticorpi care dovedește că ai avut COVID. E o variantă de a facilita intrarea, pentru a atrage mai mulți români”, a declarat Ioana Șelner, antreprenor român în Grecia, pentru Digi24.

De asemenea, turiştii pot fi testaţi aleatoriu la graniţă cu teste rapide, iar cei testaţi pozitiv vor sta în carantină într-un hotel din Grecia, costurile de cazare fiind acoperite de partea elenă. La fel ca anul trecut, copiii sub 10 ani nu vor fi testați.

Citește și:
E necesar ca persoanele vaccinate să poarte mască? Ce spune medicul Valeriu Gheorghiță

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle