Care este cea mai lenesa tara din lume?

Sunteti curiosi sa aflati care este cea mai lenesa tara din lume?

Care este cea mai lenesa tara din lume?

Un nou studiu realizat de catre oamenii de stiinta de la Universitatea din Stanford a analizat in cursul a 68 de milioane de zile, in care a fost calculat fiecare minut, care sunt diferentele dintre tari in ceea ce priveste nivelul de activitate fizica.

Pentru ca acest lucru sa fie identificat, acestia au folosit informatiile aplicatiilor pentru smartphone care au numarat pasii ce au fost facuti in fiecare zi, conform BBC.

In urma acestora, Hong Kong, a fost in topul listei, cu cei mai multi pasi facuti pe zi si anume aproximativ 6,880 de pasi/zi, comparativ cu media globala care este de 4,961 pasi/zi. Pe ultimul loc si deci, cea mai lenesa tara din lume, s-a situat Indonezia, cu doar 3,513 pasi/zi.

Insa atunci cand s-a privit din punctul de vedere al obezitatii, nivelul mediu actual al numarului de pasi facuti nu se corela. Asadar, inegalitatea activitatii' se pare ca a reusit sa faca diferenta si practic, cea mai mare diferenta a fost intre cei mai activi si cei mai lenesi oameni din tara, unde rata obezitatii era cu mult mai mare.

Spre exemplu, Suedia a avut unul dintre cele mai mici decalaje intre activitatile bogate si sarace si de asemenea, a avut una dintre cele mai mici rate ale obezitatii', a explicat cercetatorul Tim Althoff. Acest lucru putand fi comparat cu Mexic si Statele Unite ale Americii, care au avut rezultate similare, cu toate ca cea din urma, a avut o diferenta mai mare intre cei mai activi si mai lenesi oameni din tara si de asemenea, a avut un nivel mai ridicat al obezitatii.

Citeste si:
5 tipuri de vacante de incercat in aceasta vara

Text: Alexandra Cristina Miu
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle