Capcane pe care trebuie să le eviți când te desparți de partenerul tău de lungă durată

Te desparți după multă vreme împreună. Nu e ușor nici dacă tu ai inițiat asta, iar anumite greșeli te vor încărca și mai mult emoțional. Ce să eviți.

Capcane pe care trebuie să le eviți când te desparți de partenerul tău de lungă durată

Simți că este alegerea potrivită. Te-ai gândit mult dacă să te desparți sau nu de partenerul alături de care ai fost mult timp. Poate chiar ați crescut împreună, ați evoluat, v-ați dezvoltat și ați realizat multe în doi. E o etapă dificilă, ca atare nu o face și mai grea prin capcane de comunicare sau comportamente de tip vendetă. Crezi că îl rănești pe el, dar efectul de recul e și mai puternic. La fel și dacă rămâi agățată emoțional…

Tirada de reproșuri

Când îl invalidezi pe el, în primul rând te invalidezi pe tine. Spui că este incapabil, laș, prost etc., îl pictezi în fața cunoscuților în cele mai închise nuanțe. Totuși, v-ați fost alături reciproc un număr de ani, iar când îl jignești pe el îți descalifici propria capacitate de alegere. Dacă aveți copii, nu îl vorbi de rău în fața lor. Indirect îi vei obliga să aleagă între voi, să se împartă în tabere, iar copiii nu trebuie să aleagă între mama și tata. Nu îi bloca accesul la cei mici, mai degrabă încurajează o relație sănătoasă și apropiată între ei.

Nu reglezi aspectele financiare

Dacă aveți împreună proprietăți, sume de bani strânse în comun, sunteți parteneri într-o afacere lămuriți cât mai rapid și mai clar aspectele legale. Partajul se face și dacă nu ați fost un cuplu recunoscut prin actul căsătoriei. Ai nevoie să o iei de la capăt? Fă-o pe o coală cât mai albă, cu viața reglată din toate punctele de vedere. În aceeași măsură nu pica în capcana generozității excesive, de tipul îi las tot și mă descurc eu. A fost și munca ta, au fost eforturile tale, meriți să te lupți pentru drepturile tale.

Apelezi la el constant

Sigur, responsabilitățile erau împărțite și el se ocupa de o mulțime de lucruri de care tu nu aveai habar. Discută-le din timp sau imediat după ce apele au fost limpezi. Nu îl menține după despărțire ca pe un punct de sprijin, un fel de om bun la toate care rezolvă diferitele probleme apărute spontan. Vei rămâne oarecum cu un picior în relație, fără să îți dai seama.

Sex ocazional

Nu mai vrei să fiți împreună, dar e util în nopțile în care te simți singură, ori cel pe care îl placi nu răspunde pe măsura așteptărilor tale. O autoliniștire a emoțiilor negative cu fostul încă la îndemână. Sau relația se transformă într-un fel de prietenie cu beneficii, unde la final tu vei fi cea dezamăgită când el nu va mai fi atât de implicat, își va găsi pe cineva, iar povestea puternică dintre voi va fi diluată la o interacțiune de așternut.

Îl idealizezi

O abordare la fel de periculoasă, deoarece uiți aspectele negative, ce te-a nemulțumit, iar el devine un etalon pentru toți bărbații pe care îi întâlnești și niciunul nu va fi ca el. Deoarece îl cauți pe el, dar cu alt fizic și savoarea noutății. Fără să fii dispusă și curioasă să descoperi cu adevărat bărbatul din fața ta.

Citește și:
Soluții să elimini tensiunea. Ce să spui în situații delicate, când ai greșit față de partenerul tău de cuplu

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle