Capcane pe care ți le întinzi singură și alegi mereu același tip de bărbat

Nu înțelegi de ce alegi același tip de bărbat și mereu ajungi în situații similare, cu inima frântă? Iată câteva sugestii asupra cărora e util să meditezi.

Capcane pe care ți le întinzi singură și alegi mereu același tip de bărbat

Câteodată ai impresia că viața ta amoroasă este subiect de film, sau cel puțin ar ieși un episod reușit din Sex And The City. Încerci să alegi conștient, să te ferești de variantele toxice, dar în final poveștile tale de dragoste parcă au un singur personaj principal: același tip de bărbat. Poate că ți-ai investigat istoricul, nu doar relațional, ci și familial și ai văzut acolo niște similarități. Un părinte absent, care a dispărut din viața ta, un părinte (sau ambii) rece, distant, care nu te-a răsfățat, nu ți-a oferit iubire, tandrețe, siguranță.

Ceva abuz emoțional prin manipulare, amenințarea cu retragerea afecțiunii, control, critică, diverse corecții fizice sau bătăi în toată regula. Ori poate în copilărie ai fost partener pentru mama sau tata, cu niște responsabilități prea mari pentru un copil. Sau mult prea multă grijă din partea familiei te-a învățat că nu te poți descurca singură și ai nevoie constant de cineva care să te îndrume, să te împingă de la spate, să îți rezolve problemele. Și așa se creează un mix de elemente care la maturitate îți influențează felul în care alegi bărbații.

Proiectezi asupra partenerului…

… imaginea ideală de bărbat pe care o ai tu în minte. Nu ești deschisă să îl descoperi așa cum este, cu defecte și calități. Ci cauți și cele mai mici caracteristici care îl bagă pe el în mulajul pe care tu deja ți l-ai format. Practic nu te îndrogostești de bărbatul respectiv, ci de iluzia ta.

Reacționezi la sclipici

Sigur, la început fiecare se prezintă în cea mai atrăgătoare formă, iar tu observi numai partea pozitivă expusă, nu și potențialele semnale de alarmă care întotdeauna se întrevăd. Numai că inconștient pur și simplu le ignori.

Lupta pentru putere

Ești convinsă că ești o femeie puternică ce în final va domina bărbatul. Și îl va sculpta după bunul său plac. Că el se va schimba întrucât îl influențezi tu în acest sens. Ori pasiunea lui pentru tine este atât de mare încât va renunța de bună voie la toate acele aspecte care te deranjează. Și se va transforma într-un partener atent, iubitor, fidel.

Lista obligatorie de trăsături

Sigur, ai în minte acele calități pe care el trebuie să le aibă, și acele defecte cu care nu poți trăi. Problema apare când ești atât de ancorată în acest portret robot încât punctele de pe cv ajung să te saboteze. Obligatoriu să fie înalt, nu cât tine pe tocuri (sau fără). Să aibă poziție de conducere într-o companie mare, un anumit nivel financiar sau anumite interese. Dacă nu schiază nici nu te uiți la el, de exemplu. Poate că până acum ai avut un tip anume, întreabă-te ce ai obținut din asta, și legat de ce aspecte ești dispusă să dai dovadă de flexibilitate.

Mediul sau locul din care îl alegi

Dacă vrei să cunoști pe cineva numai prin prieteni, la un moment dat aria se restrânge. Și nu poți sta în expectativă până când se desparte cineva. Dacă o face. Și nici nu ești deschisă la alte posibilități. La fel dacă te concentrezi numai pe locul de muncă, social media, aplicațiile de dating sau cluburi. În ultima vreme ai ieșit numai cu bărbați de pe Tinder și ești foarte dezamăgită? Înainte de pandemie toți bărbații au fost întâlniți la club și niciunul serios? Păstrează-ți deschise mai multe oportunități de a cunoaște pe cineva și analizează cât de hrănitor este mediul pentru ceea ce îți dorești tu cu adevărat.

 

Citește și:
Ce trebuie să eviți atunci când te muți cu partenerul tău, la tine acasă

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle