Calitatile pe care trebuie sa le aiba partenerul ideal

Ti-ai pus vreodata intrebarea daca relatia ta este una sanatoasa sau, dimpotriva, scartaie pe alocuri? Multe femei au dubii in ceea ce priveste bunastarea relatiei si se intreaba daca e partenerul e potrivit pentru ele.

Calitatile pe care trebuie sa le aiba partenerul ideal

Iata cateva idei care sa te ajute sa-ti dai seama daca el e potrivit pentru o relatie sau nu:

1. Se implica total

In primul rand, cand spui relatie, spui doi. Daca acestia nu se dedica in egala masura ca totul sa mearga bine, atunci balanta relatiei se inclina si echilibrul se pierde. Si stim cu totii ce se intampla in relatiile in care unul ofera mai mult si celalalt nu. Asadar, un bun partener este acela care stie sa ofere atentie, dragoste, orice fel de sprijin, dar si sa fie recunoscator cand le primeste.

2. Iti ofera spatiu'

OK, am stabilit ca o relatie implica doi oameni care stiu sa fie alaturi unul de celalalt. Atentie insa, asta nu inseamna ca trebuie sa fiti ca siamezii, tot timpul impreuna! Un bun partener stie sa iti ofere spatiul si timpul tau cu tine insati'. In orice relatie sanatoasa partenerii trebuie sa aiba si interese separate si activitati in afara cuplului, Petrecand prea mult timp impreuna si ignorandu-ti propriile pasiuni, intervine rapid senzatia de sufocare si, in timp, asta poate distruge relatia.

3. Stie sa comunice eficient

Ca in multe alte situatii cotidiene, si in relatie comunicarea este cheia succesului. Numeroase conflicte, de la cele marunte pana la cele care provoaca despartirea, apar din lipsa comunicarii sau din cauza ineficientei acesteia. A vorbi deschis intr-o relatie si a-ti da interesul pentru ca celalalt sa inteleaga ceea ce vrei sa spui sunt calitati pe care un bun partener ar trebui sa le aiba.

4. Este sincer si deschis

A fi tu in fata celuilalt este foarte greu, mai ales la inceput. Pentru a-si masca slabiciunile sau pentru a parea altcineva mai interesant, unii oameni adopta anumite comportamente mai ciudate, care fac mai mult rau decat bine relatiei. A fi prea rece, prea dur sau prea nehotarat sunt de obicei motive pentru destramarea unei relatii. Daca partenerul tau este integru si nu are astfel de obiceiuri care complica relatia , atunci ai ales persoana potrivita.

5. Iti accepta si defectele

La inceputul relatiei, cand totul este roz, vezi doar partile bune la o persoana. In timp, observi ca persoana respectiva are si defecte pe langa acele uimitoare calitati. Unii incep sa dea inapoi, altii nu. Un partener bun este rezonabil din acest punct de vedere si stie sa te accepte cu micile neajunsuri pe care orice om le are.

6. Nu exagereaza cu gelozia

Se spune ca nu iubesti daca nu esti gelos, dar de aici pana la abuz emotional nu e decat un pas. Un partener portivit stie cat si cand trebuie sa fie gelos si nu exagereaza. De asemenea, stie sa te respecte si nu incearca sa te manipuleze dupa bunul sau plac.

Intr-o relatie sanatoasa, in primul rand, este indicat ca cei doi sa fie cei mai buni prieteni, sa se bazeze pe incredere, sa fie sinceri unul cu celalalt si se sprijine in orice situatie. Daca partenerul tau nu intruneste aceste calitati ar trebui sa iti pui un semn de intrebare.

Text: Georgiana Calin
Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle