Bucharest Pride 2016

Marsul Diversitatii va avea loc in ziua de sambata, 25 iunie, dar pe tot parcursul saptamanii premergatoare vor avea loc o serie de evenimente conectate cu obiectivele comunitatii LGBT. Iata intregul program!

Bucharest Pride 2016

Descopera care sunt evenimentele ce se desfasoara in Saptamana Diversitatii – si participa la ele!

Duminica, 19 iunie:

Bike4Pride

De la ora 11 pana la 1, pe Calea Victoriei se va organiza o plimbare cu bicicletele, in numele egalitatii si al drepturilor egale pentru toti. Plimbarea incepe de la Cercul Militar, iar punctul de finish este Parcul Kiseleff. Nici ca ai nevoie de un prilej mai bun pentru o plimbare cu bicicleta.

Fit la firul ierbii

Acest eveniment se adreseaza persoanelor pasionate de activitati outdoors, care fac parte atat din comunitatea LGBTQIA, dar si din cea a sustinatorilor acestora. Participantii pot aduce mancare, carti, jocuri sau isi pot aduce animalele de companie. Picnicul are loc in Parcul Kiseleff, de la ora 1 pana la ora 5.

Iubire fara obstacole – Universul cuplului LGBT serodiferit

Tot duminica, dar la sediul MozaiQ, una dintre asociatiile care organizeaza Bucharest Pride 2016, se va organiza o sesiune de informare pe subiectul relatiilor de cuplu in care partenerii sunt serodiferiti – adica unul dintre ei traieste cu HIV, iar celalalt nu. Cea care va sustine aceasta sesiune de informare, care va dura intre orele 2 si 3, va fi Alina Dumitriu, directoarea Asociatiei Sens Pozitiv.

Luni, 20 iunie:

Workshop Creativ – Campus Pride

Workshop-ul se adreseaza celor care vor participa la Marsul Diversitatii si care vor sa isi transforme ideile in adevarate lozinci. Aici, participantii isi pot crea propriile mesaje, de sustinere sau de protest. Atelierul incepe la ora 2.

Bucharest Bears – Beer Blast

De la ora 6 pana tarziu in noapte, luni seara vor fi puse bazele comunitatii bear din Bucuresti, cu primul pub crawl dedicat persoanelor Bear, Daddy, Musclebear, Cub, Chub, Chaser si nu numai. Pe parcursul a 4 ore, vor fi vizitate 3 pub-uri pe ruta Universitate – Izvorul Rece (Epic Bar, Kafka Bar Cafe si Share Cafe).

Ce facem cu cele 3 milioane de semnaturi?

Iar de la 7 la 9, la Macaz, pe Calea Mosilor 106, va avea loc o discutie despre cele 3 milioane de semnaturi stranse de Coalitia pentru Familie in scopul modificarii Constitutiei si interzicerii casatoriilor intre persoane de acelasi sex.

Marti, 21 iunie:

Cum construim o comunitate LGBT de stanga?

Tot la Macaz, si tot de la 7 la 9 seara, dar de data aceasta marti, va avea loc o alta discutie ce priveste comunitatea LGBT – despre care ar fi perspectivele unei astfel de comunitati cu orientare de stanga, din punct de vedere politic, deci cu un discurs anti-capitalist.

Film: Azul y no tan rosa

La Institutul Cervantes, de la 7 la 9 seara, se va desfasura o proiectie a filmului Azul y no tan rosa, pelicula ce abordeaza teme precum homosexualitatea, transsexualitatea si violenta de gen.

Rainbow Karaoke Night

In seara zilei de 21 iunie, de la 8 la 10, la Epic Bar, va avea loc o petrecere karaoke cu tema LGBT! Melodiile interpretate vor fi, bineinteles, tematice.

Miercuri, 22 iunie:

LiteraQ BookSwap

Intre orele 4 si 6, la Libraria Hecate, de pe strada Olari nr. 8, va avea loc un schimb de carti! Poti merge cu orice carte, cu tema LGBT, bineinteles, si o poti da in schimbul alteia. Acest schimb de carti este organizat de voluntarii asociatiei MozaiQ.

LGBT in Epoca de Aur

Miercuri seara, la Macaz, pe Calea Mosilor 106, are loc un eveniment extrem de interesant: seniorii din comunitatea LGBT impartasesc experienta lor din perioada comunista. Asa ca, daca vrei sa afli cum reuseau persoanele din comunitate sa supravietuiasca intr-un regim opresiv, trebuie sa fii prezent! Discutia incepe la ora 7.

„tossing and turning, crushing and teasing, breaking and shaping' Bucharest Pride edition

Acest eveniment este despre comunitatea trans din Romania. Artista Virginia Lupu documenteaza, de trei ani, aceasta comunitate, care este practic invizibila la noi. Expozitia umanizeaza si pune la indoiala definitiile privind genul si sexualitatea. Evenimentul se desfasoara intre orele 7 si 10 PM la Tranzit, pe strada Gazelei, nr. 44.

Seara de film la Elvira Popescu

Inca o seara de film, care va avea loc miercuri, de la 7 la 10. Proiectia va avea loc la Cinematograful Elvira Popescu.

Joi, 23 iunie:

Ladies Night Out

Joi seara, de la ora 9, la Macaz, incepe weekend-ul diversitatii! Atunci va avea loc o petrecere dedicata unei parti a comunitatii LGBT despre care nu auzim foarte multe: femeilor lesbiene, bisexuale, trans sau queer.

Vineri, 24 iunie:

Boredgays Night

O seara de jocuri un pic diferita fata de cele organizate in trecut, in care toti participantii la eveniment vor putea sa se joace in acelasi timp, va avea loc la Share Cafe, de pe strada Olari nr. 8, vineri, de la 6:30 PM. Experienta va fi una cat se poate de distractiva, iar socializarea este incurajata!

Drag Show

Vineri seara, pregateste-te pentru o adevarata petrecere, care va dura pana in zori! De la ora 11, in clubul Queens, va avea loc Drag Show, unde participantii vor putea veni imbracati in drag sau oricum prefera sa isi exprime identitatea.

Sambata, 25 iunie:

Marsul Diversitatii

Ei bine, punctul culminant al Saptamanii Diversitatii, este, bineinteles, Marsul! Acesta va avea loc in Piata Arcul de Triumf din Bucuresti si va incepe la ora 3:30 dupa amiaza. Cei care fac parte din comunitatea LGBT sau cei care isi doresc sa sustina membrii acestei comunitati se vor intruni aici. Ne vedem la Pride!

Foto: Narcis Parfenti / Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle