Barbie celebrează femeile care ne inspiră printr-o nouă colecție de păpuși care te va uimi și încânta (GALERIE FOTO)

Barbie dezvăluie colecția de 17 noi păpuși inspirate din femei puternice precum Frida Kahlo și Chloe Kim, și trebuie să recunoaștem că le vrem pe toate!

Păpușile Barbie ne-au prezentat trenduri în materie de frumusețe și modă timp de 58 de ani, însă recent compania a ales să facă ceva diferit. Pentru a înțelege mai bine ce dorește societatea din ziua de azi, Barbie a intervievat 8000 de mame.

Aceștia au descoperit că 86% din mamele intervievate sunt îngrijorate de ce modele sunt promovate de către compania de păpuși și la ce anume sunt expuse fiicele lor. Pentru a remedia această problemă compania a decis să creeze 17 păpuși bazate pe femei inspiratoare cu o carieră de succes.

„Fetele au avut mereu păpuși Barbie cu diferite roluri și cariere, însă acum suntem încântați să creăm păpuși inspirate de femei reale tocmai pentru a le demonstra că pot fi absolut orice își doresc', a relatat Lisa Mcknight, vice președinte senior în cadrul companiei Barbie, conform site-ului Buzzfeed.com.

Fiecare păpușă „Femeie inspiratoare' vine cu un bagaj educațional despre cum fiecare dintre ele a influențat societatea în care trăim. Colecția este compusă din păpuși inspirate de femei atât din societatea modernă cât și de femei careu au făcut istorie. Amelia Earhart, prima femeie care a zburat deasupra oceanului Atlantic și Frida Kahlo, artista activistă de origine Mexicană, se află printre ele.

Barbie a modificat și programul Shero, care a început în anul 2015. Inițiativa a onorat deja femei care au făcut istorie precum Ibtihaj Muhammad, Misty Copeland, Ava DuVernay, Eva Chen și Ashley Graham. Acum însă, celebrează și femei de succes din societatea contemporană precum Chloe Kim, câștigătoarea medaliei de aur la snowboard, Hélène Darroze, chef recunoscut la nivel mondial și multe altele.

Citeste si:
8 românce care au devenit cunoscute peste hotare prin realizările lor (GALERIE FOTO)

Text: Andreea Pacioras
Foto: mattel.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle