Artisti romani la deschiderea New Tate Modern

O noua aripa a muzeului londonez Tate Modern se deschide astazi, iar o serie de artisti romani va participa la inaugurarea ce se va intinde pe parcursul a trei zile.

Artisti romani la deschiderea New Tate Modern

Artistii Alexandra Pirici si Manuel Pelmus, cei care au reprezentat cu mare succes Romania la Bienala de la Venetia din urma cu cativa ani, aduc la noul Tate Modern o lucrare site-specific, numita Public Collection Tate Modern 2016. Lucrarea, care va fi performata de un grup de cinci persoane, consta in refacerea unor lucrari de arta celebre, realizate initial in alte medii, folosind doar corpurile artistilor.

Printre lucrarile care vor fi refacute astfel se numara Seagram murals 1958-9, de Mark Rothko, Equivalent VIII 1966 (Carl Andre) sau performance-ul Tatlin’s Whisper #5 (de Tania Bruguera), toate parte din colectia Tate. Dar si lucrari aflate in alte colectii publice sunt refacute – printre ele, Workers Leaving the Factory, din 1995, de Harun Farocki, de la MoMA.

Lucrarile, jucause si critice in acelasi timp, propun un sistem alternativ de valori in care astfel de performance-uri pun intr-o noua lumina felul in care percepem o mosternire comuna, se arata pe pagina muzeului.

Performerii care vor lua parte la eveniment sunt Laura Andrei, Beniamin Boar, Serghei Chiviriga, Larisa Crunteanu, Farid Fairuz, Paula Gherghe, Rolando Matsangos, Maria Mora, Cristian Nanculescu si Cristina Toma. 

Foto: New Tate Modern

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle