Agenda: cele mai interesante evenimente ale saptamanii 2 – 8 iunie

Ziua copilului se mai prelungeste cu o saptamana, iar orasul e plin de spectacole, expozitii si alte evenimente culturale. Nu le rata!

Agenda: cele mai interesante evenimente ale saptamanii 2 – 8 iunie

Luni 2 iunie

ora 19:00 – Sala Liviu Ciulei a Teatrului Bulandra – spectacolul Seuls/Singuri

Scris, regizat si interpretat de artistul de origine libaneza, Wajdi Mouawad, ridica problema relatiei cu limba materna atunci cand traiesti intr-o tara unde esti nevoit sa vorbesti altă limba, una invatata. Spectacolul va putea fi vazut si la Festivalul International de la Sibiu, pe 6 iunie.

Marti, 3 iunie

Orele 11.00, 13.00 – Opera Comica pentru copii – spectacolul de balet Alba ca zapada

Premiera spectacolului inspirat de celebrul basm al Fratilor Grimm pune capat stagiunii si anunta venirea verii si a vacantei pentru cei mici.

Miercuri 4 iunie

Pana pe 6 iunie are loc la Bucuresti cea de-a treia editie a Festivalului Teatrul, strada si copil' organizat de Teatrul Tandarica in colaborare cu alte teatre din tara.

Ora 10.00 – parcul Alexandru Ioan Cuza' – spectacolul Sarea in bucate, sustinut de Teatrul pentru copii si tineret Colibri din Craiova

Ora 10.00 – Sala Lahovari a Teatrului Tandarica – spectacolul Cui i-e frica de Bau – Bau?

Ora 19.00 – Sala Studio a Teatrului Tandarica – spectacolul cu marionete pentru adulti, Candid. Mai multe informatii pe www.teatrultandarica.ro.

Joi 5 iunie

ora 19.00 – Un Teatru – spectacolul Cinci ore cu Mario

Premiera Cinci ore cu Mario, de Miguel Delibes, regizat de Mariana Camarasan o are in distributie pe Florina Gleznea si vorbeste despre marile iubiri.

Vineri 6 iunie

Ora 21.15 – Hollywood MultiplexEdge of Tomorrow: Prizonier in timp

Nu rata ocazia de a-i vedea alaturi pe Tom Cruise si pe Emily Blunt intr-o megaproductie SF, marca Warner Bros. Pictures si Village Roadshow Pictures. In timp ce Pamantul este invadat de o rasa extraterestra, ofiterul William Cage ramane blocat in ziua mortii sale. Desi este ucis, acesta se trezeste din nou si din nou la inceputul zilei respective, pan ace realizeaza ca misiunea sa este de a infrange extraterestrii.

Ora 19.00 – Opera Nationala Bucuresti – Tosca, de Giacomo Puccini

La final de stagiune, Opera Nationala Bucuresti lanseaza premiera „Tosca”, in regia lui Alfred Kirchner. Decorul minimalist ii apartine lui Karl Kneidl, iar primele reprezentatii se bucura de prezenta dirijoarei canadiene Keri Lynn Wilson si a mai multi artisti invitati, printre care soprana Iano Tamar, tenorii Marcello Giordani, Daniel Magdal, Bogdan Zahariea si baritonul Luis Ledesma.

Ora 19.00 – WASP (Working Art Space & Production, un nou spatiu independent care gazduieste proiecte din zona dansului contemporan, artelor vizuale, teatrului underground si multimedia) – spectacolul de dance performance Score#21 – Method of Elimination. Spectacolul reprezinta o co-productie locala, semnata de coregraful belgian Thomas Steyaert (fost dansator in compania Wim Vandekeybus/Ultima Vez, a jucat in filmul cult de dans Blush, din 2012) si prezinta cinci performeri romani in relatie cu ideile de teritoriu, rebeliune, dreptate, intr-o imagine abstractizata, dar profunda, a esentei societatii contemporane. WASP, Ion Minulescu 67 – 93, Fabrica Flaros, Corp E, Etaj 2.

Sambata 7 iunie

Orele 16.00 – 21.00 – Galeria Posibila – atelierul Selectie Personala

Aveti la dispozitie aproximativ 2000 de fotografii anonime, un copiator si topuri de hartie pentru a crea propria carte, propria poveste in imagini. Proiectul vine in completarea cartii recent lansate la Galeria Posibila, „Nu-mi place numai marea, dar si muntele!”, un eseu in imagini al artistei Nicoleta Moise.

Duminica 8 iunie

Orele 11.00-19.00 – Muzeul National de Arta al Romaniei – expozitia De la Scoala de Belle-Arte la Academia de Arte Frumoase. Artisti la Bucuresti intre 1864-1948

Expozitia este prilejuita de aniversarea a 150 de ani de la infiintarea Universitatii Nationale de Arte din Bucuresti si reuneste fosti profesori si elevi ai acesteia prin lucrari ce provin din colectiile sectiei de Arta Romaneasca Moderna si ale Cabinetului de Desene si Gravuri din Muzeul National de Arta al Romaniei si din colectia Muzeului Universitatii Nationale de Arte din Bucuresti.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
substantial.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle