7 semne că ești jumătatea imatură din relația ta

Dacă ești într-o relație și vrei ca aceasta să meargă bine mult timp de acum înainte, sunt câteva lucruri pe care nu ar trebui să le faci.

7 semne că ești jumătatea imatură din relația ta

Încrederea, comunicarea și compatibilitatea sunt câteva dintre lucrurile necesare într-o relație.

Maturitatea este, de asemenea, necesară. Căci astfel vei știi cum să te porți când vine vorba de un conflict. Astfel nu vei lăsa lucrurile mărunte să îți afecteze relația. Veți avea o comunicare mai bună, neavând o problemă să spuneți ceea ce aveți în minte. Imaturitatea nu aduce beneficii într-o relație, căci te face să nu poți trece peste conflicte și să pui la suflet fiecare lucru lipsit de importanță. Imaturitatea emoțională este și atunci când vă luați unul pe celălalt drept ceva garantat.

Cel mai important lucru, maturitatea trebuie să vină din partea amândurora, ca lucrurile să meargă.

Iată care sunt cele 7 semne că ești imatură atunci când vine vorba de relația ta!

Nu ai răbdare

Nu ești capabilă să aștepți, nici măcar câteva minute, fără să fii stresantă. Poate fi vorba de mersul la prânz, la cină sau să ți se spună că vei fi sunată peste cinci minute. Este prea greu pentru tine să stai liniștită și să aștepți, să ai răbdare.
Dacă întotdeauna te superi când chelnerul vorbește prea mult și te reține din discuția cu partenerul tău, dacă te superi când partenerul tău nu este gata atât de repede pe cât credeai tu că va fi sau dacă te scoate din sărite traficul, ar trebui să îți pui niște întrebări. Ești rezonabilă? Nu crezi că te superi pe oamenii din jur pentru niște lucruri pe care nici măcar nu le pot ei controla?

Prietenii contează mai mult

Desigur, prietenii ar trebui păstrați chiar dacă ești într-o relație. Ai nevoie și de puțină independența, de timp petrecut împreună cu prietenele tale. Deși întâlnirile cu prietenele tale sunt un MUST, chiar și pentru bunul mers al relației tale, nu ar trebui să le pui pe ele pe primul loc. Amintește-ți că iubitul tău este cel cu care îți vei întemeia o familie. El este cel care ar trebui să fie acolo necondiționat. Nici extrema cealaltă nu este bună, când iubitul este tot ce vezi. Așa că ar trebui să reușești să păstrezi un echilibru, astfel încât să îți ții încă prietenele aproape, fără să ii dai partenerului tău impresia că sunt mai importante decât el.

Încerci să îți schimbi partenerul

Dacă încerci să îți faci partenerul să se îmbrace într-un anume mod, să aibă anume hobby-uri sau orice alteceva menit să îl schimbe ca persoană, e un semn că nu ești tocmai matură. Sau prea realistă. În loc să încerci să îți schimbi iubitul, amineste-ți de ce te-ai îndrăgostit de el. Dacă acesta nu este un motiv suficient de bun cât să poți trăi fericită cu el, probabil nu vă potriviți prea bine.

Ești egoistă

Într-o relație serioasă și puternică, sunteți coechipieri, sunteți parteneri. Adică sunteți egali. Pentru a construi o relație frumoasă și solidă, este nevoie de efort din partea amândurora.
Așadar, dacă întotdeauna pui nevoile tale pe primul loc, nevoile partenerului tău nefiind atât de importante pentru tine, ar trebui să îți analizezi comportamentul și poate să realizezi că e timpul unei schimbări.

Îți place să bârfești

Bârfa poate părea ceva inocent, dar dacă nu le ești loială prietenelor tale, s-ar putea să nu fi tocmai matură nici în relația amoroasă. Când cineva este preocupat cu bârfa tot timpul, va deveni dificil să stai în preajma lui. De asemenea, barfindu-ți prietenele mereu s-ar putea să îți faci partenerul să se întrebe ce zici despre el altor persoane.

Stai mult timp bosumflată după o ceartă

Opiniile diferite într-o relație sunt aproape la fel de importante ca cele asemănătoare. Ai nevoie de maturitate pentru a accepta că oamenii nu trebuie să îți împărtășească opiniile întotdeauna. Dacă nu ești capabilă să accepți părerile diferite de ale tale și să te porți frumos cu un om chiar și în acest context, ai putea da dovadă de imaturitate.

Nu îți place să vorbești despre lucruri mari, importante

Indiferent că vorbești despre următorul nivel la care ar trebui să treceți în relația voastră sau, pur și simplu, despre cum îți vezi viața, în general, ar trebui să poți vorbi deschis cu partenerul tău. Dacă nu vorbiți despre sentimente, despre viitor și doar faceți glume, este un semn de imaturitate. Acesta nu este un semn bun într-o relație ce se vrea a fi de lungă durată.
Maturitatea emoțională este crucială pentru o relație sănătoasă și trebuie să fim dispuși să admitem atunci când există o problemă.

Citeste si:
4 semne că nu îți dorești o relație serioasă

Text: Amy Abaluta
Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle