5 moduri in care social media afecteaza relatiile romantice

Dezvoltarea tehnologica a adus cu sine o multitudine de avantaje si de modalitati de usurare a vietii, insa nu putem sa negam faptul ca exista si cateva moduri in care social media afecteaza relatiile romantice.

5 moduri in care social media afecteaza relatiile romantice

Pentru ca ne conectam la realitatea virtuala, cu ajutorul smartphone-ului, nu ne mai conectam personal, unii cu altii. Iar asta poate dauna relatiilor, in special celor de natura romantica. Iata cateva moduri in care social media afecteaza relatiile romantice, pentru a-ti da seama de impactul pe care il are tehnologia asupra interactiunilor umane.

Nu mai exista mister

Desi acum ceva timp nu era chiar atat de neobisnuit sa iesi la o intalnire cu cineva fara sa il cunosti de dinainte, fara macar sa il fi vazut, acum acest lucru pare de-a dreptul nebunesc si este, de fapt, imposibil. Chiar si daca o prietena iti aranjeaza o intalnire cu cineva pe care ea il cunoaste, dar tu nu, tot nu te vei putea abtine sa nu il cauti pe retelele sociale. Practic, il vei cunoaste inca de dinainte sa il fi cunoscut, si in acest fel, tot misterul care invaluia procesul de descoperire a celeilalte persoane este eliminat.

Citeste si:
Machiajul perfect pentru o intalnire romantica

Nu mai exista emotii si curaj

Acum, barbatii, dar si femeile, isi fac invitatii la intalniri prin mesaje. Cand nu existau smartphone-uri, exista insa o anumita emotie pentru cineva sa invite pe altcineva la o intalnire si acest lucru necesita o doza de curaj. Asa, ascunsi in spatele unui ecran si a catorva cuvinte scrise, nu ne mai temem de un eventual refuz. Insa comunicarea fata in fata se pierde, incetul cu incetul.

Nu mai exista conflict direct

Oamenii se cearta in ziua de astazi prin mesaje, prin randuri scrise privite prin ecranul unui telefon sau al unui computer. Cu siguranta, asta este cel mai nesanatos mod de a te certa cu cineva atunci cand sunteti intr-o relatie. Nu mai presupune sa va vedeti fata in fata, ci este o discutie realizata fara urme de emotie sau sentimente.

Nu mai exista romantism

Scrisorile si biletele de dragoste, vederile si fotografiile, s-au transformat acum in mesaje scurte si imagini postate pe Facebook sau Instagram. Nu mai exista fotografii candide, pentru ca acum poti vedea imediat imaginile facute cu smartphone-ul si le poti sterge pe cele in care nu arati bine. Cat despre randuri pe hartie, aproape nimeni nu mai scrie in ziua de astazi de mana. Romantismul se pierde incet-incet.

Citeste si:
Cum sa gestionezi o despartire in social media

Nu mai exista seriozitate

Social media a eliminat toate formalitatile jocului intalnirilor si al relatiilor amoroase. Acum, o relatie se termina la fel de simplu precum incepe, cu o updatare a statusului de pe Facebook, iar o intalnire este propusa prin numai 3-4 cuvinte scrise grabit. Retelele sociale au eliminat adevaratul angajament din relatiile noastre.

Foto: Imaxtree

Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle