5 minciuni pe care nimeni nu ar trebui sa le creada

Fiecare persoane reuseste de-a lungul vietii sa isi insuseasca anumite convingeri si sa traiasca fiecare zi conform acestora. Exista si cazuri cand aceste idei nu sunt altceva decat minciuni pe care invatam sa le credem si la care ne este dificil sa renuntam.

5 minciuni pe care nimeni nu ar trebui sa le creada

Iata cateva minciuni in care ar trebui sa renunti sa mai crezi si solutii pentru a face acest lucru. Cine stie, ai putea renunta la numeroase complicatii din viata ta.

1 Inca 5 minute de somn ma vor ajuta


Butonul de snooze este, cu siguranta, foarte tentant dimineata, pe cand esti inca foarte somnoroasa. Insa, studiile de specialitate au demonstrat ca intreruperea constanta a ultimei jumatati de ora de somn cu incercarea de a-ti prelungi somnul, nu te face sa te simti mai odihnita. In schimb, ce ai putea face este sa incerci sa mergi la culcare mai devreme si sa rezisti tentatiei de a ceda in fata alarmei!

2 Am nevoie de … pentru a fi fericita

Ideea ca ai nevoie de anumite lucruri materiale, persoane sau pierderea in kilograme pentru a fi fercita este complet eronata. Nimeni si nimic nu te va face fericita, daca tu nu o sa fii impacata cu propria persoana. Incearca sa lucrezi asupra conflictelor interioare, gaseste ezolvari pentru problemele care te macina si te vei apropia de ideea de fericire. Una dintre metodele pentru a face acest lucru este sa apelezi la terapie.

3 Toti oamenii sunt …

Sa gandesti in baza unor stereotipuri este gresit. Nu doar fata de alte persoane, ci si in cazul persoanei care apeleaza la stereotipuri. Nu generalize si nu categoriza oamenii pe care ii cunosti, doar pentru ca ai avut tu parte de anumite experiente care ti-au lasat un gust amar. O dezamagire in dragoste nu presupune ca toti barbatii sunt niste nenorociti. Gandirea in baza unor stereotipuri iti impune limite sit e poate tine de parte de numeroase oportunitati si oameni interesanti. Acorda-ti sansa de a-ti extinde orizonturile!

4 Nu ma pot schimba

Schimbarea nu este doar posibila, acest proces este inevitabil, fiind parte a naturii umane. Insa, unul dintre adevarurile vietii este ca fiecare persoana este reticenta fata de acest fenomen, deoarece schimbarea este adesea dureroasa si ne provoaca sa pasim in afara zonei de confort.

Daca iti doresti sa modifici un obicei, trebuie sa fii constienta ca implementarea sau eliminarea acestuia va necesita eforturi si repetitie. Nu te astepta la schimbari grandioase din prima!

5 Sunt prea tanara (sau prea batrana) pentru a face o schimbare

Daca arunci un ochi peste paginile istoriei, vei realiza ca oameni de orice varsta au reusit sa influenteze schimbarile ce au avut loc de-a lungul timpului. Foloseste-ti varsta drept motivatie, nu drept un motiv in plus pentru a te convinge sa nu actionezi!

Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle