5 metode cool sa iti afli viitorul

Cartile de tarot sint depasite. Frunzele de ceai nu mai sint la moda. Dar asta nu inseamna ca prezicerea viitorului este o afacere moarta. Dimpotriva, traieste bine mersi.

5 metode cool sa iti afli viitorul

Grecii antici erau obsedati de pre­zicerea viitorului si nici astazi, 2500 de ani mai tirziu, nu s-au schimbat prea multe. Dar, in loc sa ne consultam oracolele personale, am ajuns sa ne bizuim pe cartile de tarot, frunzele de ceai si cititul in palma pentru a ghici ce se va intimpla in vietile noastre. Iata cinci metode verificate si de incredere pentru prezicerea viitorului.

1. Biletele de loterie

Pitagora credea ca numerele sint cheia care deschide secretele sufletelor noastre, iar biletele de loterie se bazeaza pe numerologie, o metoda de a-ti afla viitorul apelind la puterea numerelor.

11 numere se inscriu in numerologia traditionala (de la 1 la 9, 11 si 22), fiecare numar avind intelesul sau special. Biletele de loterie functio­neaza pe acelasi principiu dar numerele folosite sint cele de pe un bilet la 6 din 49. Bonusul acestei metode de ghicire este ca s-ar putea sa cistigi bani frumosi, desi folosesti biletul in alte scopuri.

Cum se procedeaza? Cumpara un bilet gata completat la 6 din 49 sau pune vinzatorul sa ti-l completeze. Alegerea numerelor trebuie sa se faca aleator, fara nici un fel de implicare din partea ta. Aduna cifrele primelor trei numere de pe bilet pina cind ajungi la o singura cifra intre 1 si 9 sau numerele 11 sau 22 (acestea sint numerele „mari“ care nu mai pot fi reduse). De exemplu, daca primele tale numere sint 3, 15 si 23, le vei aduna simplu astfel: 3 + 1 + 5 + 2 + 3 = 14. Cum 14 nu este unul din numerele principale, aduna 1 cu 4 si obtii 5. Aceasta cifra iti spune ce-ti rezerva viitorul in prima jumatate a anului viitor. Vezi mai jos.

Apoi aduna ultimele trei numere in aceeasi maniera. Aceasta cifra iti spune ce se va intimpla cu tine in a doua jumatate a anului viitor. Vezi mai jos.

Ce semnifica numerele.

1 = Putere, incredere si noi oportunitati. Este, de asemenea, cifra inovatorului si a pionierului. Lucrurile vor merge bine pentru tine in aceasta perioada – poate vei incepe o noua afacere.

2 = Armonie si cooperare. Vei fi poate chemata de altii sa domolesti citeva situatii tensionate. Daca te-ai despartit de cineva in trecut, aceasta ar putea fi o buna perioada pentru reconciliere.

3 = Experiente emotionale, promovari, noi oportunitati . Fii pregatita pentru o actiune importanta in domeniul relatiei personale – acesta ar putea fi timpul regasirii sau dimpotriva, al despartirii pentru tine.

4 = Eficienta si stabilitate. Aceasta este o perioada benefica deopotriva pentru rela­tia in care esti implicata, dar si pentru munca.

5 = Calatorii, energie, varietate. Acesta va fi un timp extraordinar pentru socializare. Vor fi oportunitati de calatorii, probabil sub forma unor vacante (nu calatorii in interes de serviciu).

6 = Casa si viata de familie. Cei iubiti vor fi foarte importanti pentru tine in acest interval si vor avea prioritate in fata muncii si a obligatiilor sociale.

7 = Meditatie si spiritualitate. Vei fi inclinata spre introspectie. Ai putea avea o re­velatie despre cineva sau despre ceva care se implineste.

8 = Implinire materiala si destin. O ambitie puternica si hotarire se vor manifesta in aceasta perioada si vei munci din greu pentru a reusi.

9 = Viziune si perfectionare. Vei avea multe idei stralucite, deci este timpul sa-ti impresionezi seful, sa-ti aranjezi casa ori sa te implici intr-un proiect de anvergura.

11 = Revelatie, introspectie, optimism. Pen­­tru ca 11 este 1 de doua ori, vei beneficia de puterea dublata a cifrei 1. Este o perioada pozitiva in viata ta – si te vei simti indeajuns de stapina pe tine pentru a face tot ceea ce doresti.

22 = Perfectiune si puterea de a construi (la propriu si la figurat). Este timpul pentru fitness. Este, de asemenea, timpul potrivit pentru a te implica in relatii cu alte persoane si in proiecte care sa-ti puna ideile in practica.

2. Pendulul destinului

Ce este?

Este o metoda de a raspunde la intrebarile care te framinta – si asta include intrebarile despre viitorul tau – prin interpretarea felului in care se misca un pendul. In mod obisnuit, se foloseste un pendul oarecare, dar pentru ca rezultatele sa poata fi personalizate iti recomandam sa apelezi la continutul cutiei tale de bijuterii.

Cum se procedeaza? Mai intii, trebuie sa-ti faci propriul pendul. Alege un lant lung, un colier de exemplu, si atirna de el un inel greu. Un colier fin de la Tiffany, cu incrustatii de diamante, ar fi foarte potrivit, bineinteles. Apoi, va trebui sa „antrenezi“ pendulul tau sa raspunda la intrebari. Pune-i o intrebare la care cunosti deja raspunsul, cum ar fi: „Cerul este albastru?“. Pendulul va raspunde cu o miscare care va insemna da. Apoi pune o intrebare cu raspunsul „nu“, cum ar fi: „Pantofii Manolo Blahnik sint ieftini?“. Pendulul ar trebui sa se legene intr-o directie diferita, insemnind nu.

Pune cel putin 10 intrebari cu raspunsurile „da“ si „nu“, raspunsuri pe care tu il stii deja, pina cind vei avea simtul format pentru doua miscari diferite. Acum poti intreba pendulul ceva la care nu stii raspunsul. Pentru a face asta, trebuie sa te concentrezi asupra intrebarii. Trebuie, de asemenea, sa inveti sa te detasezi de intrebarile cu incarcatura emotionala, fiindca acestea ar putea influenta raspunsul. Pentru a face asta, repeta intruna intrebarea in minte.

Se spune ca aceasta este echivalentul mintal pentru sunetul alb. Adu-ti aminte sa formulezi intrebarea in asa fel incit pendulul sa poata raspunde cu un simplu da sau nu.

Ce spune pendulul? Ei bine, este simplu. Intrebarile trebuie sa le pui doar pendulului tau. Pornind de la premisa ca acesta iti intelege intrebarea, iti va raspunde. Sigur, pare mai mult o copilarie, dar mari companii petroliere sau de exploatare a apei platesc bani grei unor oameni care, prin metode asema­natoare, identifica zacaminte noi de petrol sau surse de apa ori gasesc locurile unde au loc scurgeri din conducte. Insa, daca este vorba de impulsuri micute de energie sau de puterea subconstientului tau, nu vom sti niciodata!
 

3. Cafe-au-fate

Ce este? Metoda traditionala de ghi­cit in bauturi fierbinti se bazeaza, bineinteles, pe interpretarea felului in care se asaza in cana frunzele de ceai. Ei bine, zilele acelea sint astazi doar o amintire. Cititul frunzelor de ceai in fast-food-urile moderne este inlocuit de interpretarea formelor ciudate pe care le lasa in ceasca un cappuccino pe care trebuie neaparat sa il cumperi dimineata devreme.

Cum se procedeaza? Ia-ti un cappuccino si bea-l pe tot, mai putin un deget de lichid. Ia paharul in mina dreapta si roteste lichidul aflat inauntru de doua ori, in sens invers acelor de ceasornic. Apoi, cu paharul in mina stinga, scurge restul de lichid foarte incet, ca sa nu ia spuma ramasa cu el. Acum poti sa te uiti la forma care a ramas in paharul tau. Ea iti va spune ce-ti rezerva viitorul.

Ce inseamna formele? Mai jos ai un ghid al celor mai intilnite forme.

Mar: cunoastere, tentatie. De obicei, un semn pozitiv.
Sageata: o scrisoare care iti aduce vesti triste.
Minge: o noua actiune, o idee sau un proiect care are toate sansele sa functio­neze foarte bine.
Clopotel: vesti neasteptate. Daca vezi doi clopotei, cumpara-ti o palarie noua. S-ar putea sa fii invitata la o nunta.
Pasare: vesti. Dar bucura-te, sint vesti bune.
Bumerang: este timpul rasplatei pentru ceva ce ai facut in trecut – indiferent daca bine sau rau.
Scaun: ah, esti atit de desteapta! Lucrurile se misca intr-o directie favorabila tie. S-ar putea sa fii promovata.
Nori: probleme la orizont. Daca vezi puncte, asteapta-te la griji financiare.
Haina: o relatie se indreapta catre final.
Semiluna: un nou inceput.
Pumnal: iti aduci aminte de Brutus? Uita-te dupa prieteni care te injunghie pe la spate.
Ureche: ciuleste-le pe ale tale. Vei auzi ceva in avantajul tau.
Ochi: fii atenta. Cineva incearca sa te traga pe sfoara.
Mana: dovada de fidelitate din partea unui prieten.
Catuse: probleme cu legea. Ti-ai platit impozitele?
Potcoava: semn de noroc.
Litera: o persoana al carei nume incepe cu litera respectiva va deveni foarte importanta pentru tine.
Linii: calatorii.
Ciuperca: un eveniment neasteptat – poate sub forma unei relatii.
Piramida: esti ingrijorata din cauza unui lucru pe care vrei sa-l tii secret.
Stea: norocul tau: ceva ce ti-ai dorit este pe cale sa se implineasca.
Soare: fericire si creativitate.
Roata: un capitol in viata ta se incheie si unul nou incepe.

4. Ghicitul in carti de vizita

Cu totii stim ca un card auriu in mina unui barbat care ne face curte este un lucru bunicel; un card de platina este de foaaaaarte bun augur, iar un card negru Ame­rican Ex­p­ress este el insusi un motiv suficient pentru o petrecere fara sfirsit. Pina ajungi acolo, cauta la tine in portofel. E posibil ca fericirea ta sa se afle chiar acolo, nu sub forma unei carti de credit ci a unei carti de vizita. Al carei posesor sa fie si detinatorul cardului cu credit nelimitat…

Cum se procedeaza? Fa un mini-pa­chet din toate cartile de vizita pe care le ai. Asigura-te ca pachetul contine un numar egal de carti de vizita din categoriile enumerate mai jos. Amesteca-le. Inainte de a le imparti, hotaraste-te daca ce vrei sa afli are legatura cu trecutul, prezentul ori viitorul. Alege trei carti si citeste predictiile din ca­tegoriile de mai jos.

Care este semnificatia cartilor de vizita?

Mai intii uita-te la tipul de job al poseso­rului cardului. Daca persoana lucreaza intr-o profesie care are legatura cu medicina, educatia ori domeniul artistic, mergi la ca­tegoria A; daca lucreaza in mass-media, afaceri sau turism/transport, mergi la ca­tegoria B; daca lucreaza intr-o banca sau in domeniul imobiliar, mergi la categoria C; si daca lucreaza in avoca­tura sau afa­ceri mari (traditionale sau comert electronic), du-te la categoria D.

Categoria A Relatii amoroase, prietenii, afectiune, precum si creativitate si ferti­litate. Are legatura cu casa si cu studiul.
Categoria B Afaceri, progres, ambitie, calatorii al caror scop sint, cel mai probabil, afacerile.
Categoria C Bani, investitii in proprietati si tot ce are legatura cu partea materiala. Mai semnifica energie si vitalitate.
Categoria D Nehotarire, inconsecventa, necazuri, griji.

In continuare, ia in considerare pozitia pe care o detine posesorul cardului in compania la care lucreaza.

Top level. Se pregateste ceva. Se pune baza unei relatii stabile, foarte puternice. In ge­neral, este un semn po­zitiv, dar daca po­s­esorul cartii de vizita apartine categoriei D, pot aparea complicatii.
Senior level. Succes, bunastare. Poti fi increzator ca lucrurile vor merge bine daca persoana alege acest card, in special daca ea apartine categoriei A, B sau C.
Junior level. Acest card sugereaza ca este posibil sa aiba loc controverse legate de domeniul de activitate in care lucreaza posesorul cardurilor. Ar putea avea loc o disputa foarte serioasa legata de stadiul relatiei sentimentale sau de prietenie (A), despre afa­ceri (B), despre bani (C) sau chiar o cearta cu un prieten (D).
General level. Acest card se refera la posibilitatile de avansare sau retrogradare. Lucrurile trebuie sa mearga inainte si sa fie imbunatatite. Reusita nu va veni fara efort, dar, victoria va fi cu atit mai pretioasa.

In continuare, iata un exemplu de carti de vizita extrase. Sa presupunem ca intrebarea ta ar fi „Ce-mi rezerva viitorul?“ iar cartile de vizita trase ar fi urmatoarele: Cardul unu (trecutul tau) apartine Amandei Dixon. Ea este director la o companie mare de comert electronic si, prin urmare, apartine categoriei D. Functia ei este una de top management. Aceasta carte de vizita sugereaza ca te-ai implicat intr-un proiect de anvergura – in plan profesional sau personal –; este vorba, in orice caz, de o actiu­ne care iti ocupa mult timp. Dar ai grija – cineva nu a fost sau nu este prea fericit de acest lucru. Gindeste-te: te-ai indragostit de un prieten sau de un coleg? Cardul doi (prezentul tau) apartine lui Claire Bellamy. Ea este jurnalist, deci apar­tine categoriei B, si este un angajat de nivel general. Respectiva carte de vizita sugerea­za ca va trebui sa muncesti din greu pentru cariera ta. Vei avea realizari importante, dar va trebui sa te straduiesti, nu gluma. Cardul trei (viitorul tau) apartine lui John Greene. Ele este designer de interioare (un job foarte creativ), deci apartine categoriei A. Fiindu-si propriul stapin, asta inseamna ca are o pozitie de top manage­ment in cadrul afacerii pe care o conduce. Aceasta carte de vizita sugereaza o pers­pec­tiva favorabila dezvoltarii relatiilor personale. Un nou partener isi face aparitia ori te impaci cu o persoana de care te-ai des­partit in termeni deloc amicali.
 

5. Scriptomantia

Ce este? Aceasta metoda se bazeaza pe arta prezicerii viitorului cu ajutorul puterii cuvintelor scrise. In mod traditional, metoda functiona astfel: persoana careia urma sa i se ghiceasca se concentra asupra unei intrebari; ghicitorul, care uneori putea fi si un preot, alegea la intim­plare un pasaj din Biblie (pur si simplu deschidea cartea deasupra capului celui care dorea sa i se ghiceasca) si alegea un pasaj. Interpretarea respectivului pasaj insemna gasirea raspunsului la intrebare.

Insa, daca tinem cont de faptul ca astazi putina lume mai tine o Biblie la capul patului, recomandarea noastra este sa folositi un volum de beletrisitca. Va avertizam ca aceasta metoda de ghicit nu este la fel de simpla precum ghicitul in cafea.

Ca incepator, este destul de dificil sa gasesti cartea potrivita, apoi pasajul potrivit, caruia sa-i oferi interpretarea adecvata. Ca sa va demonstram ca orice carte poate fi adaptata acestei metode de ghicit, am ales Jurnalul lui Bridget Jones.

Cum se procedeaza. Gindeste-te la o intrebare si concentreaza-te asupra ei. Metoda nu va functiona daca mintea iti este in alta parte.

Trebuie sa fie mai mult o intrebare de probabilitate decit una cu un raspuns categoric, de tipul da sau nu. Asa incit, in loc sa te intrebi: „Voi intilni un necunoscut inalt si brunet, cu un portofel plin?“, intreaba: „Care sint sansele sa intilnesc un necunoscut inalt, brunet, cu un portofel plin?“. Sau: „Cit de probabil este sa-mi gasesc de lucru luna viitoare?“. Alternativ, pune o intrebare cu caracter general, cum ar fi: „Ce-mi rezerva luna viitoare?“.

Inchide ochii si alege la intimplare un pasaj din Jurnalul lui Bridget Jones. Citeste inceputul capitolului caruia ii apartine pasajul ales. Acesta iti va spune cit de probabil este sa se intimple lucrul la care te-ai gindit si ce ar trebui sa faci tu.

Semnificatia cuvintelor.

Depinde de tine cum interpretezi pasajul ales, dar iata mai jos citeva indicatii.

Numarul de calorii consumate de Bridget: numarul de ore care le mai ai la dispozitie inainte de actiona sau inainte de a se intimpla ceva.

Unitatile de alcool pe care le bea Bridget: numarul de dificultati pe care tu le-ai intimpinat pina acum.

Numarul de tigari pe care le fumeaza Bridget: poate ar fi bine sa fii mai preocupata de sanatatea ta (daca Bridget fumeaza o singura tigara, de exemplu, esti intr-o forma foarte buna; daca fumeaza 20, du-te la doctor si fa-ti niste analize.)

Cartile pe care le citeste Bridget: indife­rent la ce se refera cartea numita, acesta este domeniul din viata ta pentru care ai nevoie cel mai mult de indrumare.

Pentru situatiile urmatoare, cu cit referirile sint mai numeroase, cu atit probabilitatea ca acel lucru sa se intimple este mai mare:

Referiri la Mark Darcy sau Mr Darcy: nu­ma­rul de „legaturi“, fie ele de natura emotionala sau fizica, la care te poti astepta in urmatoarele zile.

Referiri la Daniel Cleaver: o dragoste neimpartasita isi va face aparitia.

Referiri la persoane singure: independenta, incredere in sine.

Referiri la casniciile nereusite: daca ai par­tener, ar putea fi vorba de faptul ca traversati o perioada dificila.

Pasajul iti poate oferi idei despre ce si cum sa faci. Daca esti singura, inseamna ca nu esti fericita astfel.

Referiri la mama lui Bridget: cineva se amesteca in problemele tale personale.

Referiri la Jude: un prieten va aduce calmul, atit de necesar in viata ta.

Arhiva revistei Elle

Foto: Dreamstime

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle