4 motive pentru care sexul lipsește din relația ta

Nu ai parte de suficient sex? Nu ești singura persoană in aceasta situație.

4 motive pentru care sexul lipsește din relația ta

Pe lângă problemele fizice care pot cauza lipsa sexului cum ar fi, ejacularea prematură, impotența sau lipsa orgasmului, care pot fi remediate cu ajutorul terapiei, există de asemenea două probleme sexuale de ordin emoțional care pot apărea în unele relații: sexul devenit dependență și lipsa generală de dorință sexuală pentru partenerul tău.

Sexul devenit dependență

Ca orice altă dependență, folosirea sexului în mod adictiv este ca și cum ai folosi pe cineva pentru a nu te mai simți singur și a uita de probleme. Cea mai comună formă de dependență sexuală intr-o relație este folosirea partenerului pentru a te simți validat, iubit, sau pentru a te elibera de tensiune.

Partenerul devine impunător, nevoiaş și începe să ceară sex chiar și atunci când partenerul sau refuză să îi satisfacă nevoia. Acest tip de comportament poate evolua într-o problemă foarte gravă într-o relație și anume lipsa de dorință sexuală pentru partener. Până la urmă să fim sinceri o astfel de atitudine nu este deloc atrăgătoare sau sexy și cu siguranță nu te va apropia de partener.

Lipsa de dorință sexuală

Există numeroase cauze care determină lispa de dorință sexuală, iar rezultatul sunt relațiile sau căsniciile în care nu există sex. Unele dintre aceste cauze sunt fizice, cum ar fi perioada menstruației sau menopauza în cazul femeilor, sau epuizarea la locul de muncă în cazul ambilor parteneri.

Pe lângă motivele de ordin fizic există și patru cauze de ordin emoțional care determină lipsa dorinței sexuale într-o relație:

1. Lipsa intimității emoționale

Mulți oameni își doresc să se simtă iubiți și conectați cu partenerul lor înainte să facă dragoste. Dacă tu și partenerul tău nu va petreceți timp împreună în afara dormitorului s-ar putea ca flacăra iubirii dintre voi să se stingă.

2. Nu ai încredere să îi împărtășești partenerului problemele tale

Dacă nu te simți în siguranță să îi spui partenerului tău ce simți cu adevărat sau dacă ai vreo problemă, între voi pot apărea conflicte greu de gestionat. Acest aspect cu siguranță va determina scăderea apetitului sexual. Dacă atunci când îi împărtășești partenerului tău o problemă acesta îți răspunde cu furie, rezistență sau lipsă de atenție nu te vei simți în siguranță să rezolvi problemele dintre voi.

3. Ești o persoană generoasă și deseori renunți la nevoile tale în favoarea nevoilor celuilalt

Dacă obisnuieti să acorzi o mai mare importanța nevoilor partenerului în defavoarea nevoilor personale este posibil să te simți din ce în ce mai puțin atras de partenerul tău. Poate ar trebui să începi să îți acorzi mai multă atenție ție și să nu te mai pui pe plan secund.

4. Partenerul tău este dependent de sex și tu te simți folosită, nu iubită

Este dificil să te simți atras de partenereul tău dacă acesta este dependent de sex. Acest lucru te va face să te simți folosită ca obiect sexual și nu te vei mai simți iubită. Dependența de sex determină ca partenerul tău să vina la tine din nevoie și nu pentru că te iubește, iar această nevoie nu este deloc atrăgătoare.

Aceste probleme poți fi rezolvate dacă ambii parteneri sunt deschiși și își doresc să aibe o relație care să funcționeze pe termen lung.

Text: Andreea Pacioras
Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle