10 reguli de organizare a timpului, ca sa nu stai peste program la birou

Ramai des peste program la birou? Cel mai probabil acest lucru se intampla pentru ca nu stii sa iti folosesti eficient timpul. Aplica cele zece reguli de time management chiar acum!

10 reguli de organizare a timpului, ca sa nu stai peste program la birou

1. Fa-ti ordine pe birou si pe langa acesta! Toate lucrurile care stau vraiste in raza ta vizuala iti distrag atentia de la ce ai de facut. Ordinea din jur te ajuta sa gandesti limpede si sa gasesti lucrurile de care ai nevoie imediat, fara a pierde timp cautandu-le.

2. Planifica: stabilieste trei obiective importante de rezolvat pentru ziua urmatoare; fa asta cu o zi inainte, pentru a nu te trezi in mijloc evenimentelor fara nici un obiectiv stabilit. Dupa ce le rezolvi pe acestea trei, treci la lucrurile mai putin importante.

3. Incepe ziua cu sarcina cea mai dificila: de obicei in prima parte a zilei avem cea mai multa energie si capacitatea cea mai crescuta de a ne concentra si de a lucra. Daca tu functionezi altfel, programeaza-ti munca in functie de asta.

4. Intreaba-te din cand in cand ce fac in acest moment si cum ma ajuta acest lucru sa rezolv ce mi-am propus astazi?'.

5. Incepe sa lucrezi la ce ai de facut imediat. Nu amana: ma duc la o tigara inainte'. Cu cat termini mai repede ce ai de facut, cu atat vei fi mai relaxat.

6. Da delete' la tot ce nu iti este necesar (atat din casuta postala, cat si din calculator si mai ales de pe desktop).

7. Cand faci un lucru, ocupa-te numai de el. Inchide toate ferestrele cu potential de distragere a atentiei (chat, facebook, e-mail)!

8. Pe e-mail, raspunde la tot ce e urgent, sterge tot ce nu e necesar, organizeaza toate e-mail-urile in subfoldere. Folderul cu e-mail-uri necitite trebuie sa fie mereu pe zero. Incearca sa te ocupi de fiecare e-mail o singura data!

9. Nu uita sa faci pauze! Atunci cand iti stabilesti o pauza, vei fi si mai motivat sa termini ce ai de facut. Daca imparti o sarcina dificila in bucati mai mici, intrerupte de pauze, aceasta va parea mai usoara.

10. Lasa-ti timp pentru lucruri neprevazute/neprogramate. Cu siguranta ele vor aparea…

Alina Baisan
Foto: Running stopwatch in the hand from Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle