10 filme care demonstrează că diferențele de personalitate în cuplu pot fi un lucru bun

Știm că în realitate este mai ceva mai complicat - fata timidă nu atrage atenția băiatului popular, iar sfârșitul nu îi arată trăind fericiți până la adânci bătrâneți. Însă, câteodată, măcar în cele două ore în care privim un film, ne place să credem că cineva a avut parte de o asemenea poveste.

Începutul secolului al XXI-lea ne-a prezentat sute de filme care au abordat renumitul clișeu „fata bună se îndrăgostește de băiatul rău”. Majoritatea dintre noi chiar visam la o astfel de poveste adolescentină, urmărind cu interes acțiunea prezentată. Astăzi, ne aducem aminte de acele cupluri pe care le-am admirat în filmele momentului:

1. 10 Things I Hate About You – Patrick și Katarina

Bianca Stratford se confruntă cu o dilemă serioasă. O regulă de familie o împiedică să iasă la întâlnire cu băiatul pe care-l place, condiția ca acest lucru să se întâmple fiind aceea ca sora ei, Kat, să-și găsească, de asemenea, un partener. În încercarea de a o câștiga pe Bianca, un potențial iubit o îndeamnă pe Kat să discute cu Patrick Verona, un băiat rebel care este capabil să-i câștige atenția și, în final, dragostea.

2. Twilight – Bella și Edward

Cu siguranță îți amintești de valul care a cuprins începutul anilor 2000 cu povestea de dragostea dintre Edward și Bella, el un vampir, iar ea, o liceană. Pe măsură ce petrec mai mult timp împreună, Bella se apropie de secretul pe care Edward îl ține bine ascuns de mii de ani. Deși sunt conștienți că se implică într-o relație interzisă, cei doi se aventurează pe tărâmuri romantice, înfruntând multe obstacole.

3. Crazy Stupid Love – Jacob și Hannah

Hannah este studentă la drept și nu este în căutare de drame romantice. Când Jacob încearcă să o cucerească într-un bar, așa cum face aproape în fiecare noapte cu o altă femeie, aceasta nu se lasă prea impresionată. Pentru a se distrage de la respingere, Jacob ajută un bărbat divorțat recent să deschidă conversații cu alte femei, bărbat care este, de fapt, tatăl lui Hannah. Deși este previzibil, merită urmărit parcursul relației dintre Hannah și Jacob.

4. Cruel Intentions – Annette și Sebastian

Această dramă adolescentină este un simbol al anilor 1990 și prezintă viețile adolescenților bogați de la școlile private din New York City. O vedem pe Annette în prim plan, o fată inocentă a cărei atitudine urmează să se schimbe după ce îl întâlnește pe Sebastian. 

5. Breakfast Club – Claire și John

Claire și John ajuns împreună în detenție, descoperind că au foarte multe lucruri în comun. Claire este fata populară din școală, în timp ce John este timid, dar până la sfârșitul detenției, filmul ne prezintă legăturile puternice care se formează între toți cei prezenți în sala de clasă. 

6. Grease – Danny și Sandy

Danny și Sandy trăiesc împreună o iubire de-o vară, întrerupând legătura în momentul în care Sandy crede că trebuie să părăsească orașul. Norocul face ca cei doi să se întâlnească la același liceu, iar dragostea din vară renaște și se transformă într-un angajament demn de invidiat.

7. Dirty Dancing – Johnny și Frances

Frances este în vacanță alături de părinți și sora ei în Catskills. Când îl întâlnește pe instructorul de dans Johnny Castle, întreaga atenție îi este iremediabil captivată. Cei doi devin, din întâmplare, parteneri de dans și pornesc într-o călătorie intensă împreună.

8. Shes All That – Zack și Laney

Zack acceptă pariul de a o transforma pe Laney, o fată considerată „neatrăgătoare” de către colegii de clasă, în regina balului, în doar șase săptămâni. Schimbarea se produce, și odată cu ea, apare și dragostea. Zack descoperă că are sentimente pentru Laney, iar povestea dintre cei doi este pur și simplu adorabilă.

9. Step Up – Tyler și Nora

Cumva, acest cuplu este cu atât mai admirabil cu cât cei doi au reușit să aibă și o căsnicie împreună, în realitate. Tyler trebuie să lucreze în folosul comunității la o școală unde o întâlnește pe Nora, o elevă care se pregătește pentru un concurs important. Din momentul în care o vede, Tyler i se alătură la antrenamente, și așa cum bine știm, dansul apropie oamenii într-un mod inedit.

10. Reality Bites – Lelaina și Troy

Întotdeauna există o scânteie între Lelaina și Troy, dar viața pare să-i conducă mereu pe drumuri diferite. Filmul a primit o mulțime de critici în privința acțiunii, însă povestea dintre Lelaina și Troy merită observată în detaliu.

Citește și:
Top 8 cele mai bune seriale bazate pe romane de succes

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
substantial.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle