Studiu: persoanele depistate cu noul coronavirus pot infecta câinii și pisicile

Un nou studiu arată că persoanele depistate pozitiv cu noul coronavirus pot infecta mai departe câinii și pisicile.

Studiu: persoanele depistate cu noul coronavirus pot infecta câinii și pisicile

Persoanele depistate cu Covid-19 pot infecta animelele de companie, mai exact câinii și pisicile, arată un nou studiu.

Cercetarea a fost realizată de oamenii de știință italieni și a constat în studierea a 540 de câini și 277 de pisici din nordul Italiei, cu precădere în Lombardia. Animalele trăiau în gospodării cu pacienţi care aveau coronavirus sau în zonele deosebit de afectate de virus. La 3,4% dintre câini şi 3,9% dintre pisici cercetătorii au detectat anticorpi împotriva virusului, ceea ce indică existenţa unei infecţii anterioare, informează Mediafax, citând cotidianul Frankfurter Allgemeine Zeitun.

Încă din luna aprilie se discuta despre posibilitatea ca persoanele depistate pozitiv cu noul coronavirus să transmită virusul și la animale, asta după ce un tigru de la grădina zoologică Wildlife Conservation Society din Bronx a fost testat pozitiv cu coronavirus. Animalul a contractat virusul de la un angajat al grădinii zoologice.

Thomas Mettenleiter, preşedintele Institutului Federal de Cercetare pentru Sănătatea Animalelor Friedrich-Loeffler din Greifswald, a declarat faptul că acest studiu: „Confirmă ceea ce ştim deja. Presupunem că virusul este transmis de regulă de la om la animale”, a spus acesta, potrivit sursei menționate mai sus.

Asociația Medicală a Veterinarilor din America declara acum câteva luni faptul că, la nivel global, existau patru cazuri de animale infectate cu noul coronavirus, și anume doi câini și două pisici. Primul astfel de caz a apărut la finalul lui lunii februarie în Hong Kong, iar experții de la Organizația Mondială a Sănătății Animalelor au stabilit că transmiterea a avut loc de la om la animal. Câinele respectiv aparținea unei persoane infectate cu coronavirus.

Însă, cei care au animale de companie ar trebui să știe că atât câinii, cât și pisicile, nu îndeplinesc un rol semnificativ în transmiterea COVID-19, după cum relatează G4Media. Cu toate astea, specialiștii recomandă persoanelor infectate cu noul coronavirus să încerce să limiteze contactul cu acestea și să respecte aceleași reguli de igienă ca până acum.

Citește și:
Studiu: copiii mici cu Covid-19 poartă încărcături virale mai mari decât adulții, chiar dacă au simptome ușoare

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din video