STUDIU: Noul coronavirus se poate răspândi în interior la o distanță mult mai mare decât am crezut până acum

Distanța pe care ar trebui să o păstrăm între noi pentru a împiedica transmiterea noului coronavirus s-ar putea să fie mai mare decât credeam inițial.

STUDIU: Noul coronavirus se poate răspândi în interior la o distanță mult mai mare decât am crezut până acum

Deși, până acum, toate regulile de distanțare socială spun că ar trebui să ne aflăm la o distanță de cel puțin doi metri unul de celălalt pentru a preveni infectarea cu noul coronavirus, un nou studiu arată că, atunci când vorbim de spațiile închise, distanța aceasta ar trebui să fie de fapt mult mai mare. 

Echipa de infecționiști a Universității din Florida a ajuns la concluzia că noul coroanvirus ar putea ajunge chiar și la aproape 5 metri distanță de o persoană infectată. „Vorbim despre un virus prezent în particule extrem de mici, numite aerosoli, care pot călători foarte departe în aer și să rămână prin aer minute, chiar ore”, a declarat profesorul Linsey Marr pentru CBS News.

Noul studiu a analizat aerosolii dintr-o cameră de spital. „Odată ce înțelegem că virusul se transmite prin aerosoli, putem face niște pași înspre a găsi o soluție și a reduce astfel riscul”, a mai spus Linsey Marr. Studiul așteaptă confirmarea din partea altor experți, așa cum a declarat Robyn Schofield, chimist la Universitatea Melbourne din Australia pentru The New York Times.

Astăzi în țara noastră s-a înregistrat un număr record de cazuri noi de coronavirus: 1.454 de cazuri noi şi 53 de morţi în ultimele 24 de ore. Au fost constatate, de asemenea, 53 de decese. Până în acest moment, au fost confirmate 66.631 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Un număr de 31.547 pacienţi au fost declaraţi vindecaţi şi 7.253 pacienţi asimptomatici au fost externaţi la 10 zile după depistare.

În plus, o analiză a evoluției epidemiei Covid-19 în România, dată publicității de Institutul Național de Sănătate Publică, vine cu un scenariu sumbru: peste o lună, în România ar putea avea peste 2.800 de noi cazuri de COVID-19 pe zi, dacă tendința actuală se menține. Secțiile de terapie intensivă ar putea fi ocupate la capacitate maximă, iar numărul zilnic de decese ar putea depăși 70.

Citește și:
Studenții americani sunt încurajați să poarte mască de protecție în timpul sexului pentru a nu răspândi noul coronavirus

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din video