Noi reguli pentru terasele din Centrul Vechi al Bucureștiului

Consiliul General urmează să modifice regulamentul privind funcționarea teraselor în zonele protejate și în Centrul Vechi, astfel încât să fie respectate măsurile de prevenire a răspândirii coronavirusului.

Noi reguli pentru terasele din Centrul Vechi al Bucureștiului

Printre noile reguli propuse pentru funcționarea teraselor din Centrul Vechi al Bucureștiului se numără marcarea distanței dintre localuri de către Administrația Străzilor, astfel încât între terase să fie cel putin 4 metri, iar clienții nu vor mai putea urmări meciuri la televizor.

Potrivit Digi24, principalele reguli se referă la distanța între localuri. De exemplu, între două terase aflate pe trotuare diferite va trebui lăsată o distanță de 4 metri, iar fiecare local va avea un marcaj în jurul lui, trasat de Administrația Străzilor.

În cazul teraselor aflate pe același trotuar, acestea trebuie despărțite doar prin mobilier urban: sticlă (geam securizat), cu înălțime de un metru și jumătate și lungime de 1,25 m, montată în cadre metalice, negre, nefixată în pavajul străzii, sprijinită pe tălpici, sau prin jardiniere de lemn sau metal.

Pe terase nu vor mai putea fi amplasate vitrine sau frigidere, iar televizoarele nu vor mai putea fi scoase din localuri pentru ca oamenii să urmărească meciuri de fotbal, cu excepția evenimentelor sportive foarte importante.

Mașinile care aprovizionează aceste localuri vor avea un orar stabilit între orele 06.00-10.00. În afara acestui interval orar vor fi nevoite să plătească o taxă.

Aceste modificări vor fi aduse regulamentului de funcționare a teraselor sezoniere din Centrul Vechi pentru evitarea aglomerării și limitarea expunerii la o posibilă infectare cu COVID-19.

Dacă proiectul de hotărâre va fi aprobat de consilierii municipali, modificările vor intra în vigoare la 10 zile de la data aducerii la cunoștință publică.

Citește și:
Avertismentul lui Raed Arafat: Este posibil să se impună anumite restricții în anumite zone

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din video