Dr.Virgil Musta, despre numărul crescut de persoane infectate cu coronavirus: „Ne așteptăm la restricționarea unor activități”

Virgil Musta, medicul primar de la Spitalul de Boli Infecţioase “Victor Babeş” din Timişoara, a afirmat că, dacă numărul cazurilor de Covid-19 va continua să crească, ne vom putea aștepta la restricționarea unor activități.

Dr.Virgil Musta, despre numărul crescut de persoane infectate cu coronavirus: „Ne așteptăm la restricționarea unor activități”

În contextul în care numărul cazurilor de persoane infectate cu noul coronavirus a crescut vizibil în ultima perioadă, doctorul Virgil Musta a vorbit despre posibilitatea restricționării anumitor activități. Într-un interviu acordat pentru Digi24, medicul primar de la Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş' din Timişoara, a declarat că e posibil ca pandemia să se reactiveze dacă nu continuăm să păstrăm măsurile de prevenție.

„În ultimele zile numărul de cazuri a crescut de la o sută și ceva pe zi, până la peste 300 de cazuri azi. În momentul în care nu respectăm regulile, există riscul ca pandemia să se reactiveze. Populația trebuie să înțeleagă că pandemia continuă să existe în comunitate și regulile trebuie respectate. De aceea relaxarea se face gradual: dacă ceva nu funcționează, să se poată lua măsuri de corecție”, a afirmat dr. Musta.

Acesta a subliniat și că riscurile de răspândire a virusului sunt mai mari în spațiile închise. De aceea, respectarea regulilor impuse de starea de alertă este esențială. De asemenea, dacă numărul de cazuri va continua să crească, dr. Virgil Musta nu exclude revenirea la unele restricții. „Trebuie să ne așteptăm la restricționarea unor activități”.

În cadrul interviului, medicul reamintește populației că păstrarea distanței sociale și respectarea regulilor de igienă sunt măsuri extrem de importante și pe care trebuie să continuăm să le punem în practică. Însă, acesta atrage atenția și că „din păcate, sunt forțe care acționează contrar intereselor populației și care demobilizează” prin mesajele transmise în spațiul public.

Afirmațiile doctorului Virgil Musta vin ca urmare a creșterii numărului de persoane bolnave de Covid-19. În ultimele 24 de ore în țara noastră au fost înregistrate 320 de cazuri noi. Fiind de altfel, cea mai mare cifră de la începutul perioadei de relaxare.

De asemenea, Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, declara săptămâna trecută că „dacă situaţia nu este stabilă, unele măsuri trebuie să se prelungească. Nu putem renunţa la măşti, nu putem renunţa la anumite măsuri încă de restricţie care vor trebui să fie în continuare aplicate. Locurile unde vin foarte mulţi în zone închise, asta nu trebuie să fie permis, cum o să facem acest lucru? Dacă sunt soluţii, e foarte bine, dar care sunt soluţiile?”.

Citește și:
Se redeschid mall-urile! Ce măsuri trebuie respectate în centrele comerciale

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din health & diet