Copiii ai căror părinți refuză vaccinarea anti-COVID vor putea merge la școală? Răspunsul OFICIAL al președintelui Iohannis

Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut miercuri o conferință de presă în care a discutat și despre vaccinarea împotriva COVID-19.

Copiii ai căror părinți refuză vaccinarea anti-COVID vor putea merge la școală? Răspunsul OFICIAL al președintelui Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a discutat în conferința de presă de miercuri și despre ipoteza în care unii părinți ar refuza să își vaccineze anti-COVID copiii, în condițiile în care aceștia merg la școală. „Eu sunt de părere că lumea trebuie să se vaccineze, dar dacă putem să condiționăm mersul la școală de vaccinare, este o întrebare care va trebui analizată foarte atent”, a spus președintele.

„Ar fi excelent să avem un vaccin împotriva acestei boli – COVID-19 și în măsura în care vom dispune de acest vaccin, se va repune întrebarea dacă vaccinarea trebuie să fie obligatorie sau nu. Eu sunt de părere că lumea trebuie să se vaccineze, dar dacă putem să condiționăm mersul la școală de vaccinare, este o întrebare care va trebui analizată foarte atent”, a declarat Klaus Iohannis, citat de Digi 24.

„Cred că este foarte bine să fie vaccinați copiii, dar nu cred că este bine să le fie îngrădit dreptul la învățătură, dacă părinții – din varii motive – hotărăsc să nu vaccineze, sau să nu vaccineze atunci copilul”, a încheiat președintele.

În aceeași conferință de presă, Klaus Iohannis a declarat că se vor găsi soluții la nivelul guvernului și al administrațiilor locale privind livrarea măștilor pentru elevii din familii defavorizate dacă firma care a câștigat licitația nu le poate livra pe toate la timp. Șeful statului a menționat că „livrarea acestor măști a început deja”.

„Autoritățile vor face ce scrie în contract. Am înțeles că s-a început livrarea acestor măști și este evident responsabilitatea firmei care a contractat să livreze așa cum s-a angajat. În rest sunt detalii pe care le pot explica cei care au încheiat contractul. Cu siguranță se găsesc soluții, se vor găsi și la guvern și la administrațiile locale. Înțeleg că multe administrații au găsit soluții pentru a pune măști la dispoziția elevilor și dascălilor”, a declarat Klaus Iohannis.

Citește și:
Școala exclusiv online, posibilă doar într-o anumită situație. Explicațiile ministrei Monica Anisie

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din health & diet