St. Vincent poartă un costum Seen Users în cadrul emisiunii Jimmy Kimmel Live!

Artista Anne Erin Clark, cunoscută sub numele St. Vincent, a purtat un costum Seen Users, brand creat de designerul român Cristina Săvulescu.

St. Vincent poartă un costum Seen Users în cadrul emisiunii Jimmy Kimmel Live!

Cunoscuta artistă St. Vincent a cântat în cadrul emisiunii Jimmy Kimmel Live! melodia New York. Pentru acest moment artistic, cântăreața a ales să poarte un costum Seen Users, brand românesc creat de Cristina Săvulescu, designer care a câștigat și premiul pentru Cel mai bun designer în cadrul ELLE Style Awards 2017.

Cristina Săvulescu a declarat că acest costum face parte din colecția Spring Summer 2019, o colecție care explorează tensiunea dintre masculin și feminin, întotdeauna în căutarea ambiguității și a misterului. Totodată, aceasta a declarat că ținuta a fost aleasa personal de artistă, stilista acesteia Avigail Collins contactând brandul.

Potrivit comunitatului de presă, una dintre personalitățile care au inspirat această colecție a fost Dora Ratjen, o atletă germană care a concurat pentru Germania la Jocurile Olimpice din 1936 și s-a clasat pe al patrulea loc. Ulterior s-a descoperit că aceasta era, de fapt, bărbat.

O altă sursă de inspirație a fost Anita Berber, controversata actriță și dansatoare germană de la începutul secolului XX, care a avut curajul să sfideze e toate normele sociale și de gen ale acelei perioade.

Piesele precum jacheta cu corset, pantalonii negri sau costumul negru arată această fluiditate a genurilor. Cu toate acestea, partea androgină a acestei colecții nu ar fi posibilă fără intersecția cu o notă femină poetică inspiră de Ophelia a pictorului englez John Everett Millais.

Dinamismul și spiritul turbulent adus de personalități precum Dora Ratjen și Anita Berber găsește un contrapunct în colecția SS 2019 prin prezența melancoliei, o referință mai contemporană, personajul feminin din „Melancholia” lui Lars von Trier, a cărei angoasă i oferă spectatorului suficiet spațiu pentru a-i contempla frumusețea în liniște.

„Aceasta este o călătorie și trebuie să te lași dus într-o grădină plină de lumină, dar și de umbră, totul în haine care te vor inspira să fii cea mai eliberată, rebelă și poetică versiune a ta, dar în final acestea sunt doar haine și sperăm că tu le vei da această putere”.

Cristina Săvulescu poate fi votată și anul acesta la secțiunea Best Designer aici.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din fashion