Recomandări de sezon – jachetele, paltoanele & trenciurile momentului

Țin minte o discuție pe care am purtat-o la un moment dat cu o doamnă preocupată excesiv de garderoba personală. Doamna în cauză era nedumerită de faptul că nu-mi plăcuse trenciul pe care îl purta, deși, în opinia ei, era un trenci clasic, pentru care plătise o sumă considerabilă.

Da, un trenci în aparență clasic, care nu era neapărat clasic – prea strâmt, într-o nuanță imposibilă (roz pudrat), cu o cataramă branduită, și mult prea scurt. Evident, am ajuns la acea discuție pentru că am fost întrebat. Și, da, în opinia mea, un trenci clasic trebuie să fie bej sau negru, să aibă o lungime care să depășească linia genunchilor, un fitting perfect (în niciun caz prea strâmt, mai degrabă oversized), să fie dintr-un poplin impermeabil și să nu aibă tot felul de mici intervenții stilistice.

Desigur, ideea de clasic e din ce în ce mai fluidă – la ora actuală prin clasic se poate înțelege basic sau acel ceva esențial, care nu trebuie să lipsească din dulap, indiferent de stilul abordat. Dacă facem o trecere în revistă a hainelor, jachetelor sau trenciurilor momentului, vom constatat că, în ciuda factorilor care trimit la trenduri, există un numitor comun – atemporalitatea. Or, asta ar trebui să fie cheia oricărui shopping de succes – înțelegerea tendințelor, în așa fel încât să nu devii sclava lor.

Revenind la discuția cu doamna pasionată de cumpărături, m-a amuzat reacția ei atunci când i-am recomandat o piesă superbă de la Lemaire, cu un imprimeu artsy – în viziunea ei, nu putea fi mixată cu aproape nimic, nu putea fi accesorizată, și nici purtată de mai multe ori – fals! Cel mai bun exemplu în acest sens îl reprezintă Dries Van Noten – imprimeurile lui trec oricând testul timpului. Oricum, e de preferat să porți un imprimeu reușit, oricât ar fi de vizibil, un imprimeu statement, chiar și mai multe sezoane, decât o haină anostă, lipsită de personalitate, despre care ai convingerea că se încadrează în zona clasică.

Ți-am pregătit o selecție de 10 piese de sezon, despre care am convingerea că reușesc să definească mai multe zone stilistice – zona alternativă, zona clasică, zona cool, zona casual etc.

Citește și:
Editorial fashion: Trend Report Story

Foto: PR, Arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din fashion