Modele celebre și vedete au pășit pe podium pentru colecția Fendi haute couture

Odată cu prezentarea colecției Fendi haute couture de primăvară – vară 2021, designer-ul Kim Jones și-a făcut debutul ca director de creație al casei, iar nenumărate celebrități i-au fost alături.

Săptămânile modei sunt întotdeauna fascinante, dar din uneori au loc show-uri atât de spectaculoase încât ajung să scrie istorie. Un astfel de moment a avut loc ieri, când celebrul designer de menswear, Kim Jones, și-a dezvăluit prima colecție de womenswear pentru casa Fendi. Și nu orice colecție, ci chiar cea de haute couture. Pentru a sărbători acest moment, Jones, care în septembrie anul trecut a fost numit director de creație pentru linia de femei a casei Fendi, a adunat nume sonore din modă și nu numai pentru a-i prezenta creațiile într-un spectacol fără public transmis în direct pe site-ul Fendi și pe canalele de socializare ale brand-ului.

Câteva dintre cele mai mari nume din modelling, precum Bella Hadid, Kate Moss și fiica sa Lila Moss, Cara Delevigne, Christy Turlington, Jourdan Dunn și Adwoa Aboah au apărut într-o serie de rochii strălucitoare impresionante, în timp ce Naomi Campbell, care a închis show-ul, a purtat o rochie lungă metalică cu glugă.

Pentru Jones, distribuția de modele a reprezentat importanța familiei „atât a celei reale, cât și a celei alese”. Designer-ul a mai spus: „Fendi reprezintă calitatea artizanală la cel mai înalt nivel, iar totul are de a face cu familia. Casa a avut dintotdeauna un membru al familiei la cârmă, iar eu sunt acum un oaspete înconjurat de femei puternice pe care le iubesc și le respect și a căror energie doresc să o aduc în tot ceea ce fac”.

Colecția a fost inspirată de Bloomsbury Group, o grupare din prima jumătate a secolului 20 în care se asociau scriitori, intelectuali, filosofi și artiști englezi, printre care Virginia Woolf, John Maynard Keynes, E. M. Forster și Lytton Strachey. Încă din copilărie, când a trăit o perioadă de timp în apropierea casei Virginiei Woolf din East Sussex, Jones a dezvoltat o adevărată pasiune pentru acest grup.

Pentru a păstra distanța socială impusă de pandemia de coronavirus, modelele au pășit printr-un labirint cu pereți de sticlă, pentru a-și lua apoi locul în separeuri individuale, tot din sticlă. Fiecare dintre aceste separeuri a fost decorat cu o serie de cărți și manuscrise aparținând Bloomsbury Group și organizate de Peter Harrington Rare Books. „Admir modul în care și-au trăit viața, libertatea pe care și-au creat-o pentru ei înșiși și arta pe care au lăsat-o în urmă pentru lume”, a mai adăugat Jones despre legătura sa cu grupul Bloomsbury.

Bloomsbury Group avea o abordare boemă și liberă în ceea ce privește moda, membrii optând astfel pentru piese lejere și siluete fluide într-un moment în care multe femei încă purtau corsete. Această abordare s-a făcut remarcată și în colecția lui Jones prin pelerine jacquard extrem de lungi, rochii din mătase și costume metalice din paiete. Pe de altă parte, Jones a livrat, prin transparențe, străluciri și mărgele, și rochii de vară perfecte pentru iubitoarele de haute couture.

Citește și:
5 culori care vor fi anul acesta baza perfectă pentru orice ținută

Foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din fashion