Milano Fashion Week – o săptămână atipică

Află cum s-a desfășurat Săptămâna Modei de la Milano și cum și-au prezentat designerii colecțiile într-o lume schimbată.

Acum câteva luni nu știa nimeni ce se va întâmpla cu moda, cu sistemul modei, cu Săptămânile Modei. Designeri, retaileri, fashion editori, toată lumea era derutată și nimeni nu putea prezice viitorul. Dar iată că sistemul modei a învins și că fiecare casă de modă și-a găsit propriul mod de a-și prezenta noile colecții pentru vara lui 2021.

Pierpaolo Piccioli, designerul Valentino, a decis să își prezinte colecția pentru prima dată la Milano (până acum show-urile Valentino se desfășurau la Paris) pentru a susține sistemul de modă Italian. „M-am concentrat de această dată pe identitatea casei Valentino”, a declarat designerul, iar romantismul specific casei există din plin!

Show-ul Prada a fost unul dintre cele mai așteptate de toată lumea modei deoarece este prima colecție făcută în colaborare cu Raf Simons. Doi dintre cei mai importanți designeri din lume și-au unit forțele! Show-ul nu a avut spectatori, în schimb toți editorii de modă l-au văzut live pe prada.com. Simons a declarat că a fost inspirat de stilul personal al doamnei Prada iar aceasta și-a pus întrebarea: „Ce e important pentru oameni azi? Am vrut să creăm ceva ce chiar va fi folositor pentru oameni. Tot ce facem ar trebui să ajute oamenii să trăiască mai bine.” „Creativitatea și pragmatismul trebuie să fie într-un echilibru în 2021”, a mai spus Raf Simons.

Jeremy Scott, designerul Moschino, însă nu a putut călători de la New York ca să își prezinte colecția la Milano, ca de obicei, dar a creat un show de păpuși în miniatură la care au participat și câțiva fashion editori. „Am încercat să creez o lume fantastică ce să ne îndepărteze de toate probleme globale, măcar pentru câteva minute.”, a spus Scott. Un lucru este sigur: show-ul de păpuși al casei Moschino a fost cel mai Instagramat!

Giorgio Armani, primul designer care a decis deja din martie să nu își mai prezinte colecția în fața publicului din cauza COVID-19, a ales de astă dată varianta de live streaming. Armani crede că femeia care îi poartă hainele este în continuare dornică să arate bine și să se simtă confortabil și încrezătoare, așadar colecția sa pentru primăvară-vară 2021 este elegantă și minimalistă, tipică pentru Giorgio Armani.

Și Donatella Versace a ales să își prezinte show-ul fără public dar, evident, transmis live. Donatella a declarat că a vrut să facă ceva diferit față de până acum și să „încalce regulile”: „Ceea ce funcționa acum câteva luni, azi nu mai are sens. Așa că a trebuit să găsesc o formulă în care să aduc AND-ul casei într-un nou context și unor oameni care au trecut prin schimbări majore, a declarat Donatella Versace.

În concluzie, creativitatea designerilor și dorința de a găsi soluții și de a se adapta vremurilor, există, așa că, acum îmi este clar, Săptămânile Modei vor exista în continuare cu sau fără public!

Citește și
Best streetstyle looks @ Săptămâna Modei de la Milano Spring/Summer 2021

Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din fashion