De ce nu pot lipsi jeanșii din garderobele noastre în 2022?

Domnica Mărgescu, o adevărată iubitoare a denimului, îți spune de ce crede ea că jeanșii sunt indispensabili în zilele noastre.

Trebuie să îți mărturisesc că am „investit” în jeanși mai mult decât în bijuterii! Sigur, jeanși nu au atâta valoare precum bijuteriile, însă, îi port cu siguranță mai mult, mai des și îi pot stiliza în fel și chip, mai mult decât orice bijuterie, fie ea de valoare sau fantezie.

Și îți voi dezvălui câteva tipsuri pe care le folosesc eu atunci când îmi cumpăr jeanșii dar și cum îi stilizez astfel încât să îi port în cât mai multe situații.

  1. Te sfătuiesc să îți iei timp și să probezi cât mai multe modele de jeanși și abia apoi să decizi care este cut-ul care îți avantajează silueta.
  2. Nu te teme niciodată că jeanșii sunt prea lungi. Există mereu varianta de a-i tăia, imediat cum ajungi acasă. Recunosc, eu tai toate modele pe care le achiziționez, puțin deasupra gleznei, astfel încât să îi pot purta cu sneakerși, cu flats, cu kitten heels sau cu tocuri înalte. Ultima dată am tăiat chiar o pereche de jeanși semnați Miu Miu și trebuie să recunosc că mi-a fost teamă să nu intervin în creația doamnei Prada, însă sunt convinsă că am făcut ceea ce trebuie.
  3. O pereche de jeanși poate fi înnobilată întotdeauna de un blazer negru cu un cut impecabil și o bijuterie statement și atunci aceștia pot fi piesa de rezistență a unei ținute așa numita „elegantă, dar cu un twist modern și extrem de french”.
  4. Jeanșii cu talie înaltă și ușor evazați sunt singurii pe care îi recomand a fi purtați cu tocuri imense în stilul 70. Aceste două elemente îți vor alungi silueta într-un mod plăcut și natural.
  5. Noul model de baloon jeans, care seamănă mult cu cargo pants, sunt o piesă pe care îți recomand să o cumperi cu cel puțin un număr mai mare, astfel încât să se simtă efectul oversized și pe care să o porți cu un blazer micro și o pereche de sandale cu toc.
  6. Evită modelele extrem de slim sau dacă ai deja prea multe în garderobă, ascunde-le pentru o scurtă perioadă, cel puțin, și axează-te pe modele lejere de jeanși, așa cum au făcut și Piepolo Piccioli (Valentino) sau Domenico Dolce și Stefano Gabbana (Dolce&Gabbana).

Citește și:
Micro-trenduri de primăvără de încercat și adorat

Foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din fashion