Copenhaga Fashion Week

Colecțiile finaliștilor Zalando Sustainability Award au fost prezentate la Copenhaga Fashion Week, iar Domnica Mărgescu relatează întreaga desfășurare a evenimentelor cu lux de amănunte.

Pot să spun cu mâna pe inimă că m-am îndrăgostit de Copenhaga. Un oraș calm, cu oameni care merg pe bicicletă cu zâmbetul pe buze și pentru care stilul mimimalist este de bază, și vestimentar, și în alte aspecte. Toate nuanțele de bej, gri sau bleumarin sunt exploatate la maximum!

Să revenim, însă, la săptămâna modei, care a avut loc la începutul lunii august și care m-a încântat mai ales datorită inițiativei extraordinare a platformei online Zalando. Aceasta a organizat Zalando Sustainability Award, astfel că trei designeri finaliști și-au prezentat colecțiile de modă sustenabilă în cadrul acestei săptămâni, iar juriul a avut o misiune foarte grea. Și asta deoarece RANRA, RÆBURN și MWORKS, cele trei brand-uri finaliste, au impresionat pe toată lumea prin creativitate, dar și prin modul sustenabil în care și-au realizat colecțiile.

După câteva zile de suspans, juriul a ales și câștigătorul, și anume RANRA. Brand-ul a impresionat juriul, dar și pe mine, în special prin mixul neașteptat de culori și texturi, rar întâlnite în alte colecții axate pe sustenabilitate. Designerii s-au inspirat pentru colecția lor unisex din ideea de longevitate, majoritatea articolelor fiind adaptabile și versatile.

Cecilie Thorsmark, CEO Copenhagen Fashion Week și membră a juriului, a declarat: „Odată cu desemnarea RANRA drept câștigător al acestei ediții, sărbătorim abordarea continuă și susținută a brand-ului de combinare a eforturilor ce țin de sustenabilitate cu idei inovatoare, care duc la realizarea unor creații excepționale. Viziunea lor experimentală când vine vorba de domeniul sustenabilității este o adevărată sursă de inspirație.”

Celelalte două branduri finaliste, RÆBURN și MWORKS, mi-au plăcut la fel de mult ca cel câștigător și le-am apreciat teribil pentru inovație atunci când vine vorba despre sustenabilitate. Colecțiile lor pentru primăvara anului 2023 vor fi o sursă de inspirație pentru viitorul industriei fashion, cu siguranță. Iar momentul culminant pentru mine a fost discuția mea live cu fondatorii MWORKS, o discuție spumoasă (pe care o vei putea citi integral și în exclusivitate în numărul de octombrie al revistei Elle România), despre ce înseamnă sustenabilitatea în modă și cât de greu este să ajungi să fii un brand sustenabil cu adevărat, câtă muncă este în spatele acestei noțiuni, dar și câtă satisfacție!

În concluzie, Copenhaga Fashion Week a fost o inspirație, o revelație și inițiativa Zalando legată de sustenabilitate merită toate aplauzele. Să nu uit: RANRA și Zalando vor crea o colecție exclusivă, menită să inoveze și să promoveze idei pentru un design sustenabil. Zalando Sustainability Award își propune să încurajeze brand-urile de fashion să utilizeze abordări alternative când vine vorba de design și producție, pentru a contribui la o industrie mai responsabilă și mai puțin dăunătoare mediului.

Citește și:

4 tipuri de încălțăminte timeless care se potrivesc cu orice rochie de vară

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din fashion