(P) Sfaturi pentru cum să NU îți alegi ochelarii de soare

(P) Sfaturi pentru cum să NU îți alegi ochelarii de soare

Odată cu venirea primăverii și prezența razelor de soare pentru o perioadă mare din zi, începem să simțim că ceva ne lipsește. Și nu ne referim la niște zile de concediu, în care să savurezi fiecare clipă petrecută alături de prieteni, în aer liber sau cu multă cremă de protecție solară pe vârful nasului. După acelea tânjim cu toții. Începem să ne ferim ochii de razele directe sau cele care reflectă înspre noi. Și cum putem face asta mai bine, dacă nu purtând o pereche de ochelari de soare de calitate?

Probabil ai tot citit despre ce modele se poartă anul acesta și despre ce ar fi bine să eviți, dacă vrei să rămâi în trenduri, însă noi ți-am pregătit ceva mai mult de atât. Dacă ești pe punctul de a-ți cumpăra o pereche de ochelari de soare, iată cum NU ar trebui să îi alegi!

Incomozi, dar la modă. Poate dacă vrei să îi asortezi cu o ținută ideală pentru un festival de muzică. Dar dacă vrei să îți iei o pereche de ochelari care să te protejeze de soare și să nu se demodeze de luna viitoare, nu băga foarte mult în seamă modelele extravagante. Ia-ți o pereche care să nu te țină un singur sezon, cum ar fi cele de tip aviator (sau pilot), wayfarer sau cei cu lentile rotunde. Nu uita că cel mai important este factorul de protecție UV, care, dacă este prea mic sau lipsește cu desăvârșire, porți în zadar ochelarii, ba chiar îți poți distruge în timp vederea din pricina lor.

Ieftini, dintr-o benzinarie sau un parc de distracții. Lentilele ochelarilor de soare îți pot afecta ireversibil vederea, așa că investește într-o pereche care să te protejeze cu adevărat de soare și pe care să îi porți, indiferent de anotimp, pentru mai mulți ani. Îți recomandăm modelele cu sticlă, în loc de plastic, care au fost tratați special pentru a opri razele UV care ajung până la retină, din cauza faptului că pupila se dilată mult la contactul cu lentila, dar este, practic, păcălită. Întreabă-te dacă sănătatea ta are preț, și mai apoi alege-ți perechea de ochelari de soare.

Mai mici sau mai mari decât fața ta. În afară aspectului estetic, pe care mai mult ca sigur îl vor sesiza toți cei cu care te intersectezi, intervine, din nou, riscul la care te expui. Razele pot pătrunde prin lateralul lentilelor și nu faci decât să agravezi situația, pentru că ele vor ajunge mult mai ușor pe retină, din cauza dilatării pupilei. Probează mai multe perechi, alege modelul care îți place și reține cifrele înscrise în interiorul lor, cel mai probabil pe brațul stâng al lor, ca să știi ce mărime ți se potrivește. Apoi fă o comandă de ochelari de soare pe site-ul Lentiamo.ro, unde vei găsi doar modele de calitate, cu garanția produselor.

Poartă ochelarii de soare în orice anotimp, dar mai ales vara și iarna, când razele sunt mult mai puternice și, implicit, mai nocive pentru ochii tăi. Vederea este un simț care, odată alterat, este foarte greu sau, uneori, imposibil de reabilitat. Ai grijă de sănătatea ta!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din fashion