Colecția Louis Vuitton toamnă-iarnă 2019 a închis Paris Fashion Week

Paris Fashion Week s-a închis aseară cu show-ul Louis Vuitton care a avut loc, la fel ca în ultimele sezoane, într-o construcție efemeră realizată în curtea muzeului Luvru.

Dacă sezonul trecut Nicolas Ghesquiere și-a dorit un decor futurist, la granița virtualității digitale, de această dată el a ales să construiască un decor foarte precis, evocând cât se poate de clar designul celebrului muzeu de artă contemporană Centre Georges Pompidou și minunata piațetă din fața lui, pe care designerul a descris-o ca fiind „punctul unde se amestecă toate sub-culturile și locul unde toată lumea se poate exprima liber”.

Ghesquiere a creat o colecție „foarte precis geo-localizată”, după cum s-a exprimat, având în minte Beaubourg și întreg arondismentul 4 din Paris, colorat, multi-cultural și mereu intens exprimat la nivel de modă a străzii.

Unele dintre cele mai celebre modele au defilat aseară în perimetrul unui Centre Georges Pompidou în miniatură, creat în detaliu în marea curte a muzeului Luvru pentru doar o zi. Părți din această instalație uriașă au fost donate după show colecției Piano – Renzo Piano fiind cel care a proiectat, alături de Richard Rogers, clădirea centrului Pompidou deschisă publicului în 1977, absolut revoluționară la acea vreme și modernă și în ziua de azi.

Colecția a avut un aer de Beaubourg din anii ’80, cu umeri supra-dimensionați, accente sport, pantaloni pensați sau bufanți, imprimeuri cu impact, metale și accente punk. Fuste din piele cu iconicul model Damier realizat în culori contrastante s-au asortat cu genți-sacoșă și ghete cu talpă joasă, iar sacourile cu umeri largi au devenit și mai interesante împreună cu gențile-cutie și curelele cu cataramă pătrată uriașă din metal.

Citește și:
4 celebrități în campania Tambour Horizon, smart watch-ul Louis Vuitton

Foto: Louis Vuitton

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din fashion