5 motive pentru care ar trebui sa o adori pe Sonia Rykiel

Prima mea amintire legata de Sonia Rykiel este legata de o... bereta. O bereta din casmir, cu insertii pretioase, pe care o purta cu nonsalanta o tanara, pe un scuter, undeva pe langa Madeleine.

5 motive pentru care ar trebui sa o adori pe Sonia Rykiel

Tin minte ca i-a cazut bereta, eu am ridicat-o, am strigat dupa ea, dar nu m-a auzit. M-am uitat fascinat la bereta aceea parfumata si i-am descoperit initialele – S.R.(Sonia Rykiel). Cred ca aveam vreo 13 ani si eram in vacanta la Paris.

Iata doar 5 dintre numeroasele motive pentru care ar trebui sa o adori pe Sonia Rykiel:


– pentru faptul ca a redefinit notiunea pariziencei absolute, care flirteaza cu turistii americani la terasele din Saint-Germain-des-Pres, care bea vin rosu si fumeaza tigarete Gauloises, care danseaza pe tocuri ametitoare pana dimineata, la Matignon;

– pentru faptul ca a transformat bereta in cel mai chic accesoriu din istoria modei;

– pentru faptul ca tricotajele ei pretioase, burgheze, ultra-confortabile vorbesc si astazi nu neaparat despre un statut privilegiat ci, mai degraba, despre asumarea propriului stil, indiferent de tendinte;

– pentru faptul ca profilul ei intello si parul rosu ca focul au devenit o marca inregistrata;

– pentru faptul ca reusea, ca nimeni alta, sa mixeze cele mai sexy elemente, cum ar fi sandalele pentru seara, din piele velur, cu aplicatii de cristale, cu cele mai easy, mai simple si mai firesti mariniere din bumbac!

Adio, Sonia Rykiel!

Foto: Instagram

Citeste si:
Sonia Rykiel ne paraseste la 86 de ani

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din fashion