Colecția Louis Vuitton Cruise 2020

Pentru colectia Cruise 2020 prezentata azi-noapte la New York, directorul artistic Louis Vuitton a ales ca locatie o bijuterie arhitecturala care l-a inspirat. Dupa ce in anii precedenti a ales alte celebre cladiri din era modernista (muzeul Miho din Kyoto, Bob Hope Estate din Palm Springs sau Fondation Maeght din Saint-Paul de Vence), acum Ghesquière s-a lasat inspirat de arhitectura spectaculoasa a TWA Flight Center din cadrul aeroportului J. F. Kennedy.

Conceputa in 1962 de legendarul Eero Saarinen in forma de pasare uriasa, cladirea va fi redeschisa pe 15 mai, dupa renovari majore, ca TWA Hotel pentru calatorii care doresc sa experimenteze glamour-ul Jet Age, era de aur a calatoriilor Howard Hughes, cand pasagerii zborurilor transatlantice se scaldau in sampanie si trabucuri fine…

Colectia este inspirata de primele impresii ale lui Nicolas Ghesquière despre New York. „Am aterizat aici cand acest terminal era inca deschis, candva in anii ’90”, a spus el despre TWA Flight Center. „Cand vii pentru prima oara la New York, ai de descoperit atat de multe… imaginile sunt atat de puternice si acum in mintea mea.”

Designerul a interpretat in colectie simboluri si stereotipuri ale New York City, de la costumul business al lucratorilor la bursa la tinuta de lucru a fetelor din anii ’80 sau hainele elegante ale doamnelor de pe Park Avenue, de la vibranta moda tanara underground si pana la super-eroii americani si arhitectura zgarie-norilor. De exemplu, una din gentile colectiei este insiprata din forma cladirii Chrysler, iar capele scurte aproape omniprezente pe podium (referinta la super-eroi?) sunt decorate cu motive Art-Deco american prezente pe multe dintre cladirile emblematice ale New York-ului.

„Ca designer francez prezentandu-mi colectia aici, m-am simtit liber sa imi exprim emotiile si sa interpretez chiar si cliseele despre acest minunat oras”, a mai spus Ghesquière. „Una din ideile care m-au inspirat a fost Gotham City. Iubesc povestile despre New York, inclusiv partea lor intunecata. Batman Art Deco.”

Celebritatile si invitatii la show au avut parte de un program de trei zile cu adevarat in spiritul Cruise, care a inceput cu o cina la Waverly Inn unde servetele de masa erau brodate cu inimi „I LV NY”. In dimineata dinaintea show-ului, un yacht inscriptionat „Louis Vuitton Cruise” a plimbat oaspetii in jurul statuii Libertatii, interioarele ambarcatiunii fiind decorate cu logo-uri LV iar personalul de la bord purtand uniforme create special in atelieele Casei – de altfel, aproape totul a fost personalizat LV, de la paturile si pernele din cabine, la colacele de salvare si paharele de vin.

Programul s-a incheiat dupa show cu o vizita la MoMA, unde invitatii au petrecut pana in zori.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din fashion